Kuharica /

Recept kako se radi ukusna pljeskavica sa sirom

Image
Foto: Pixabay

Pljeskavica sa sirom savršen je način kako običnu pljeskavicu pretvoriti u nešto neočekivano. Upoznajte se s pljeskavicom sa sirom, spojem sočne govedine i kremastog sira koji čini ovu jednostavnu poslasticu još primamljivijom.

4.8.2023.
12:44
Pixabay
VOYO logo

Pripremite pljeskavice na potpuno novi način tako da im u središte dodate sir i napravite pravi gurmanski spektakl. Saznajte kako se priprema pljeskavica sa sirom.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, vrlo sitno nasjeckana
  • 70 g dimljene pancete, sitno nasjeckane
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 4 lista majčine dušice
  • 500 g mljevene nemasne junetine
  • 50 g svježih krušnih mrvica
  • 1 žumanjak
  • 60 g zrelog cheddara, naribanog
  • 60 g naribane mozzarelle

Kako se priprema pljeskavica sa sirom?

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite luk s dobrim prstohvatom soli 15 minuta dok ne omekša i postane proziran. Dodati pancetu i kuhajte još 5 minuta, zatim dodajte češnjak i majčinu dušicu, te kuhajte 2 minute. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi 15 min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite mljeveno meso u veliku zdjelu. Masirajte rukama 5 minuta da meso omekša, zatim dodajte ohlađenu smjesu luka, prezle i žumanjak. Obilno začinite. Ravnomjerno podijelite na četiri dijela. Pomiješajte cheddar i mozzarellu. Dijelove govedine oblikujte u pljeskavice, tapkajući svaku u krug od 10 cm. Smjesu od sira podijelite na četiri dijela i svaki dio u rukama oblikujte u čvrstu kuglu, zatim utisnite u disk od otprilike 4 cm.

Radeći jedan po jedan, stavite disk sira u središte goveđe pljeskavice, zatim stavite meso oko sira da pokrije. Lagano tapkajte dlanom da se malo spljošti, a zatim ohladite, pokriveno, najmanje 30 minuta ili do 48 sati. Nakon toga vaše pljeskavice sa sirom su spremne za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo