Pripremite pljeskavice na potpuno novi način tako da im u središte dodate sir i napravite pravi gurmanski spektakl. Saznajte kako se priprema pljeskavica sa sirom.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk, vrlo sitno nasjeckana
- 70 g dimljene pancete, sitno nasjeckane
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 4 lista majčine dušice
- 500 g mljevene nemasne junetine
- 50 g svježih krušnih mrvica
- 1 žumanjak
- 60 g zrelog cheddara, naribanog
- 60 g naribane mozzarelle
Kako se priprema pljeskavica sa sirom?
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite luk s dobrim prstohvatom soli 15 minuta dok ne omekša i postane proziran. Dodati pancetu i kuhajte još 5 minuta, zatim dodajte češnjak i majčinu dušicu, te kuhajte 2 minute. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi 15 min.
Stavite mljeveno meso u veliku zdjelu. Masirajte rukama 5 minuta da meso omekša, zatim dodajte ohlađenu smjesu luka, prezle i žumanjak. Obilno začinite. Ravnomjerno podijelite na četiri dijela. Pomiješajte cheddar i mozzarellu. Dijelove govedine oblikujte u pljeskavice, tapkajući svaku u krug od 10 cm. Smjesu od sira podijelite na četiri dijela i svaki dio u rukama oblikujte u čvrstu kuglu, zatim utisnite u disk od otprilike 4 cm.
Radeći jedan po jedan, stavite disk sira u središte goveđe pljeskavice, zatim stavite meso oko sira da pokrije. Lagano tapkajte dlanom da se malo spljošti, a zatim ohladite, pokriveno, najmanje 30 minuta ili do 48 sati. Nakon toga vaše pljeskavice sa sirom su spremne za pečenje.