Prilog /

Recept kako se radi pire od čičoke

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali pire od čičoke? Donosimo provjereni recept kako napraviti ukusan pire od čičoke.

3.6.2023.
13:36
Pixabay
VOYO logo

Pire od čičoke je divno i svestrano jelo koje prikazuje jedinstvene okuse i kremastu teksturu same čičoke. Pire od čičoke dobiva se kuhanjem ili pečenjem čičoka dok ne omekšaju, a zatim se miješaju u glatku i baršunastu konzistenciju. Dobiveni pire je nevjerojatno bogat, sočan i nježnog je zemljanog okusa.

Sastojci za pire od čičoke su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg artičoke
  • 1/2 litre mlijeka
  • 5 dkg maslaca
  • sol
  • papar

Pire od čičoke priprema:

Artičoku operite i narežite na manje komade. Stavite čičoke u lonac i dodajte mlijeko. Pustite da lagano kuha na srednjoj vatri. Kuhajte oko 15-20 minuta ili dok čičoke ne omekšaju kada ih probodete vilicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su čičoke kuhane, ocijedite ih, a mlijeko sačuvajte. Kuhane čičoke prebacite u blender. Dodajte maslac i začinite sa soli i paprom po svom ukusu.

Kada smjesa postane glatka i kremasta vratite na vatru i lagano zagrijte. Začinite prema potrebi sa soli i paprom.

Pire od čičoke poslužite vruć, po želji ukrašen nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo