Desert od jabuka /

Recept kako se radi obična pita od jabuka

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti tradicionalnu pitu od jabuka? Obična pita od jabuka može se pripremiti jako jednostavno uz sastojke koje imate doma.

8.8.2023.
12:35
Pixabay
VOYO logo

Super stvar u vezi ove pite od jabuka je to što se brzo i jednostavno priprema. Kada se zaželite domaće pite od jabuka isprobajte ovaj recept i definitivno nećete požaliti.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • gotovo tijesto za pite
  • 5 jabuka
  • 100 g šećera
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica cimeta
  • 50 g maslaca

U većoj zdjeli pomiješajte isjeckane jabuke, šećer, limunov sok i cimet. Ostavite da se nadjev "odmori" nekoliko minuta da bi se voćni sokovi oslobodili.

Otvorite pakiranje gotovih kora i prekrijte ih krpom kako biste ostale vlažne dok radite. Uzmite jednu koru, premažite je rastopljenim maslacem pomoću četkica za kuhanje. Prekrijte koru drugom korom i ponovno je premažite maslacem. Ponovite postupak sa još 2 kore, tako da imate 4 kore složene jedna na drugu, svaku premazanu maslacem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na četvrtom koru rasporedite dio nadjeva od jabuke, ravnomjerno ga raspoređujući duž jednog kraja korice. Pažljivo uvijte koru sa nadjevom u čvrst valjak. Prenesite valjak na tepsiju za pečenje prekrivenu papirom za pečenje. Ponovite postupak sa preostalim korama i nadjevom.

Premažite površinu valjka preostalim maslacem. Pecite običnu pitu od jabuka u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35-40 minuta, ili dok pita ne postane lijepo zlatno smeđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo