Super stvar u vezi ove pite od jabuka je to što se brzo i jednostavno priprema. Kada se zaželite domaće pite od jabuka isprobajte ovaj recept i definitivno nećete požaliti.
Sastojci:
- gotovo tijesto za pite
- 5 jabuka
- 100 g šećera
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica cimeta
- 50 g maslaca
U većoj zdjeli pomiješajte isjeckane jabuke, šećer, limunov sok i cimet. Ostavite da se nadjev "odmori" nekoliko minuta da bi se voćni sokovi oslobodili.
Otvorite pakiranje gotovih kora i prekrijte ih krpom kako biste ostale vlažne dok radite. Uzmite jednu koru, premažite je rastopljenim maslacem pomoću četkica za kuhanje. Prekrijte koru drugom korom i ponovno je premažite maslacem. Ponovite postupak sa još 2 kore, tako da imate 4 kore složene jedna na drugu, svaku premazanu maslacem.
Na četvrtom koru rasporedite dio nadjeva od jabuke, ravnomjerno ga raspoređujući duž jednog kraja korice. Pažljivo uvijte koru sa nadjevom u čvrst valjak. Prenesite valjak na tepsiju za pečenje prekrivenu papirom za pečenje. Ponovite postupak sa preostalim korama i nadjevom.
Premažite površinu valjka preostalim maslacem. Pecite običnu pitu od jabuka u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35-40 minuta, ili dok pita ne postane lijepo zlatno smeđa.