Kuharica /

Recept kako se radi kruh sa maslacem od kikirikija

Image
Foto: Pixabay

Uživajte u sočnom kruhu s maslacem od kikirikija kao doručku, međuobroku ili prilogu uz omiljeno jelo. Kako pripremiti kruh s maslacem od kikirikija?

10.8.2023.
11:04
Pixabay
VOYO logo

Savršen spoj mirisnog kruha i bogatog maslaca od kikirikija stvara ukusno zadovoljstvo koje će oduševiti vaša nepca.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 šalice maslaca od kikirikija
  • 1 žlica meda
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 jaje

Kako biste pripremili kruh s maslacem od kikirikija, prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i pripremite kalup za kruh podmazujući ga maslacem ili koristeći papir za pečenje.

U sljedećem koraku pomiješajte suhe sastojke: brašno, sol i prašak za pecivo. U drugoj posudi, kombinirajte maslac od kikirikija, med, mlijeko i jaje. Temeljito promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polako dodajte suhe sastojke u mokre sastojke, miješajući dok se sve dobro poveže. Prelijte smjesu u pripremljeni kalup za kruh s maslacem od kikirikija.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta, ili dok kruh ne postane zlatno smeđi i kada umetnuta čačkalica u njega izađe čista.

Izvadite kruh s maslacem od kikirikija iz pećnice i ostavite ga da se ohladi prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo