Savršen spoj mirisnog kruha i bogatog maslaca od kikirikija stvara ukusno zadovoljstvo koje će oduševiti vaša nepca.
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 šalice maslaca od kikirikija
- 1 žlica meda
- 1 šalica mlijeka
- 1 jaje
Kako biste pripremili kruh s maslacem od kikirikija, prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i pripremite kalup za kruh podmazujući ga maslacem ili koristeći papir za pečenje.
U sljedećem koraku pomiješajte suhe sastojke: brašno, sol i prašak za pecivo. U drugoj posudi, kombinirajte maslac od kikirikija, med, mlijeko i jaje. Temeljito promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Polako dodajte suhe sastojke u mokre sastojke, miješajući dok se sve dobro poveže. Prelijte smjesu u pripremljeni kalup za kruh s maslacem od kikirikija.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta, ili dok kruh ne postane zlatno smeđi i kada umetnuta čačkalica u njega izađe čista.
Izvadite kruh s maslacem od kikirikija iz pećnice i ostavite ga da se ohladi prije rezanja.