Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept kako se radi jednostavni rižoto s piletinom

Rižoto s piletinom jelo je s kojim ne možete pogriješiti. Donosimo recept kako se radi jednostavni rižoto s piletinom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jednostavni rižoto s piletinom jednostavan je i odličan izbor za ručak ili večeru. Rižoto s piletinom nije zahtjevan za pripremu, a gotov je za manje od sat vremena. U ovom receptu možete kombinirati povrće prema izboru.

Sastojci potrebni za pripremu jednostavnog rižota s piletinom su:

1 šalica riže (riža za rižoto)

45 DKG pilećih prsa bez kostiju i kože, izrezanih na komade veličine zalogaja

4 šalice pileće juhe

glavica luka sitno nasjeckana

3 češnja češnjaka, mljevena

1/2 šalice bijelog vina

1/2 šalice ribanog parmezana

2 žlice maslaca

2 žlice maslinovog ulja

sol

papar

Upute za pripremu jednostavnog rižota s piletinom:

U velikoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte komade piletine i kuhajte dok ne porumene i kuhaju se. Izvadite piletinu iz tave i ostavite sa strane.

U istu tavu dodajte maslac i otopite ga na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak, te pirjajte dok luk ne postane proziran i zamirisan.

Dodajte Arborio rižu u tavu i promiješajte je, premažući je mješavinom maslaca i luka. Tostirajte rižu minutu-dvije dok ne postane lagano prozirna oko rubova.

Ako koristite bijelo vino, ulijte ga u tavu i miješajte dok ne ispari.

Počnite dodavati pileću juhu u tavu, jednu po jednu kutlaču, neprestano miješajući. Pustite da riža upije svaku punu kutlaču juhe prije dodavanja još. Ponavljajte ovaj postupak dok riža ne omekša i ne bude kuhana, što bi trebalo trajati oko 20-25 minuta. Riža bi trebala imati kremastu konzistenciju.

Nakon što je riža kuhana, dodajte kuhane komade piletine natrag u tavu. Umiješajte naribani parmezan i ostavite da se otopi u rižoto. Začinite solju i paprom po ukusu.

Maknite posudu s vatre. Pustite rižoto da odstoji nekoliko minuta kako bi se okusi sjedinili.

Kremasti rižoto s piletinom poslužite u zdjelicama, ukrašen svježim peršinom.

Uživajte u ukusnom kremastom rižotu s piletinom!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike