Tahni umak možete napraviti bez problema i sami kod kuće. Priprema nije zahtjevna, a umak je gotov za 10-ak minuta. Donosimo recept za kremasti i bogati tahnij umak koji se odlično slaže u salati ili kao dodatak kuhanom povrću.
Sastojci za tahini umak:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1/3 šalice tahinija
- 1/3 šalice svježeg soka od limuna
- žličica javorovog sirupa ili meda
- žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice vode
Kako napraviti domaći tahini umak:
Pomiješajte tahini s limunovim sokom, maslinovim uljem, javorovim sirupom i soli. Kada se sve dobro sjedini dodajte vodu i miješajte dok ne dobijete kremasti preljev. Prema potrebi dodajte još vode. Tahini umak ohladite i zagrijte na sobnu temperaturu prije posluživanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Možete ga čuvati u zatvorenoj staklenci u hladnjaku oko mjesec dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa