Kuharica /

Recept kako se radi domaći tahini umak

Image
Foto: Pixabay

Tahini umak je vegetarijanski, bez glutena i mliječnih proizvoda. Pratite recept i napravite sami tahini umak kod kuće.

4.8.2023.
15:39
Pixabay
VOYO logo

Tahni umak možete napraviti bez problema i sami kod kuće. Priprema nije zahtjevna, a umak je gotov za 10-ak minuta. Donosimo recept za kremasti i bogati tahnij umak koji se odlično slaže u salati ili kao dodatak kuhanom povrću.

Sastojci za tahini umak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/3 šalice tahinija
  • 1/3 šalice svježeg soka od limuna
  • žličica javorovog sirupa ili meda
  • žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žlice vode

Kako napraviti domaći tahini umak:

Pomiješajte tahini s limunovim sokom, maslinovim uljem, javorovim sirupom i soli. Kada se sve dobro sjedini dodajte vodu i miješajte dok ne dobijete kremasti preljev. Prema potrebi dodajte još vode. Tahini umak ohladite i zagrijte na sobnu temperaturu prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete ga čuvati u zatvorenoj staklenci u hladnjaku oko mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo