Liker od rogača je jedinstveno i ukusno alkoholno piće koje se može konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim pićima i desertima. Rogač je zimzelena biljka koja spada u mahunarke, a izvorno potječe s Mediterana, gdje se i danas najviše uzgaja te konzumira. Koristi se kao zamjena za čokoladu, kakao i kavu. Od njega se prave namaz, rakija i liker. Liker od rogača ima bogatu i slatku aromu s notama karamele, čokolade i orašastih plodova.
Proces izrade likera od rogača uključuje namakanje samljevenih rogača u alkohol, najčešće vodku ili konjak kako bi se oslobodili okusi i arome. Nakon toga, mješavina se filtrira i dodaju se sastojci poput šećera, vode, ekstrakta vanilije ili drugih začina kako bi se postigla željena slatkoća i okus. Liker od rogača može se poslužiti kao aperitiv, digestiv ili dodatak raznim koktelima i desertima. Također, koristi se i za obogaćivanje kave.
Vrijedno je spomenuti da rogač sadrži razne hranjive tvari poput vlakana, vitamina i minerala, što liker čini ne samo ukusnim, već i nešto nutritivno bogatijim u odnosu na neke druge likere.