Kuharica /

Recept kako se radi dobar umak od gorgonzole

Image
Foto: Pixabay

Umak od gorgonzole je iznimno ukusan i pruža neodoljivu harmoniju okusa. Kako pripremiti umak od gorgonzole?

11.8.2023.
14:32
Pixabay
VOYO logo

Umak od gorgonzole donosi spoj intenzivnog okusa i kremaste teksture, stvarajući sofisticiranu poslasticu za prave gurmane.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g gorgonzole sira
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice maslaca
  • Prstohvat soli i papra
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 1/4 šalice parmezana

Kod pripreme umaka od gorgonzole, u prvom koraku prije svega u tavi na laganoj vatri, otopite maslac.

Dodajte gorgonzolu i pustite da se polako topi, povremeno miješajući. Svakako pripazite da vam ne zagori, jer tada je cijeli umak uništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se gorgonzola otopi, dodajte vrhnje za kuhanje i lagano miješajte dok se sastojci ne povežu.

Začinite umak od gorgonzole solju i paprom po ukusu. Prema vlastitom ukusu, dodajte parmezan i promiješajte

Kuhajte umak još nekoliko minuta dok ne postane kremast i glatke teksture. Poslužite umak od gorgonzole preko kuhane tjestenine, kao umak za steak ili uz povrće, te posipajte svježim nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo