Umak od gorgonzole donosi spoj intenzivnog okusa i kremaste teksture, stvarajući sofisticiranu poslasticu za prave gurmane.
Sastojci:
- 150 g gorgonzole sira
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 2 žlice maslaca
- Prstohvat soli i papra
- 2 žlice svježeg peršina
- 1/4 šalice parmezana
Kod pripreme umaka od gorgonzole, u prvom koraku prije svega u tavi na laganoj vatri, otopite maslac.
Dodajte gorgonzolu i pustite da se polako topi, povremeno miješajući. Svakako pripazite da vam ne zagori, jer tada je cijeli umak uništen.
Nakon što se gorgonzola otopi, dodajte vrhnje za kuhanje i lagano miješajte dok se sastojci ne povežu.
Začinite umak od gorgonzole solju i paprom po ukusu. Prema vlastitom ukusu, dodajte parmezan i promiješajte
Kuhajte umak još nekoliko minuta dok ne postane kremast i glatke teksture. Poslužite umak od gorgonzole preko kuhane tjestenine, kao umak za steak ili uz povrće, te posipajte svježim nasjeckanim peršinom.