Gulaš od tune predstavlja savršenu ravnotežu između tradicionalnog i modernog. Naučite kako se priprema gulaš o tune i uživajte.
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 170 g paste od rajčice
- 1 srednja glavica luka (nasjeckana)
- 1 habanero papričica
- pola velike zelene paprike
- 100 ml ulja
- pola žlice protisnutog češnjaka
- soli po ukusu
- 1 žlica listića peršina
- 1 žličica curry praha
- 1 žličica suhog origana
Priprema gulaša od tune:
Zagrijte ulje u loncu i propržite nasjeckani luk i protisnuti češnjak dok ne zamirišu. Ulijte pastu od rajčice, dodajte sol, bujon u prahu i druge začine, te dobro promiješajte. Pustite da se krčka.
Kuhajte na srednjoj vatri dok se većina tekućine ne ispari, kako biste smanjili kiselkasti okus rajčice. Dodajte nasjeckanu habanero papriku, pa smanjite vatru.
Nježno umiješajte tunu žlicom i dodajte oko pola šalice vode da gulaš postane malo rjeđi. Kuhajte oko 2 minute, kušajte i prilagodite začine prema svom ukusu.
Nastavite kuhati još 2 minute kako bi se okusi proželi. Dodajte nasjeckanu zelenu papriku i isključite vatru. Vaš gulaš od tune je pripremljen.