Čokoladna krema s kojom ne možete pogriješiti je mousse krema. Priprema je vrlo jednostavna, a krema je gotova za 15 minuta. Možete je poslužiti kao kremu za desert u čaši. Odlično se slaže s voćem, šlagom...
Mousse krema sastojci:
- šalica tamne čokolade, narezane na komadiće
- 2 šalice slatkog vrhnja
- 4 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
- 1/2 šalice šećera
Mousse krema priprema:
Na pari otopite tamnu čokoladu, maknite sa vatre i ostavite da se ohladi. Umutite slatko vrhnje u zasebnoj posudi.
U drugoj posudi umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i postupno dodajte šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Umutite žumanjke u čvrstu kremastu smjesu, a zatim postepeno umiješajte otopljenu tamnu čokoladu.
Dodajte umućeno slatko vrhnje u smjesu od čokolade i lagano miješajte dok se sve ne sjedini. Zatim, postupno umiješajte bjelanjke u smjesu od čokolade, lagano i nježno miješajući sve dok se sve ne sjedini. Ulijte smjesu od čokoladnog moussa preko kore od čokolade i poravnajte vrh.