U ovom jednostavnom receptu, naučit ćete kako pripremiti neodoljive ledene kocke koje će biti ukusan spoj biskvita i svilenkasto glatkog punjenja. Evo kako se pripremaju najbolje ledene kocke.
Biskvit za ledene kocke:
- 5 jaja
- 80 g brašna
- 80 g šećera
- 15 g kakaa u prahu
- 1 žlica praška za pecivo
- 300 ml vode
- 90 g šećera
Krema za ledene kocke:
- 1 L mlijeka
- 250 g brašna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žlice vanilin šećera
- 150 g šećera
- 250 g margarina
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite kalup za tortu tako da ga premažete maslacem i pospete brašnom ili obložite papirom za pečenje. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U zdjeli za miješanje, miksajte žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo te miksajte dok se sve dobro ne sjedini.
U posebnoj zdjeli, izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu sa žumanjcima i brašnom. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25-30 minuta, ili dok kora ne bude pečena.
Kako se radi krema za najbolje ledene kocke:
U loncu zagrijte 3 šalice mlijeka do vrenja. U posebnoj zdjeli, pomiješajte preostalu šalicu mlijeka, brašno, ekstrakt vanilije, vanilin šećer i šećer. U smjesu s brašnom i šećerom, postepeno umiješajte vruće mlijeko, stalno miješajući kako bi izbjegli grudice. Vratite smjesu u lonac i kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Skinite lonac s vatre i pustite kremu da se ohladi. U posebnoj zdjeli, izmiksajte margarin dok ne postane pjenast. Dodajte ohlađenu kremu u margarin i miksajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Nanesite kremu na ohlađeni kolač te još jednom sve ohladite u hladnjaku i uživajte u ledenim kockama.