Pileći bataci u tavi su jednostavan način da brzo pripremite ukusan obrok bez puno truda. Slijedeći ovaj recept, dobit ćete sočne i hrskave pileće batake svaki put.
Sastojci:
- 4 pileća bataka
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol, papar i omiljeni začini po ukusu
- Svježi peršin za posipanje
Kada se odlučite peći pileće batake, prvo ih operite i posušite kuhinjskim papirom. Začinite batake solju, paprom i omiljenim začinima sa svih strana.
U tavi potom zagrijte maslinovo ili biljno ulje na srednje jakoj vatri.
Stavite pileće batake u tavu kožom prema dolje i pržite ih oko pet do šest minuta dok koža ne postane zlatno smeđa i hrskava.
Okrenite batake i pržite ih sa strane mesa još pet ili šest minuta, ili dok unutarnja temperatura ne dosegne 75 stupnjeva Celzijevih, što vrlo lako možete provjeriti termometrom.
Nakon što je završio proces pečenja u tavi, poslužite pileće batake kada su još topli, posipane svježim nasjeckanim peršinom.