Kuharica /

Recept kako se priprema najbolja proteinska torta

Image
Foto: Pixabay

Proteinska torta sve je što vam treba kada poželite slatko. Saznajte kako se priprema najbolja proteinska torta.

7.7.2023.
9:56
Pixabay
VOYO logo

Proteinska torta posebna je po tome što je slatka, niskokalorična, a opet bogato nutritivna. To je savršen spoj ako vježbate, održavate tjelesnu težinu ili želite smršaviti, a želite pojesti nešto slatko. Proteinska torta oduševit će baš svakoga i postati omiljena slastica.

Sastojci za najbolju proteinsku tortu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 grama kokosovog brašna
  • 50 grama zobenih pahuljica
  • 50 grama kakao praha
  • 50 grama kokos praha
  • 100 grama proteina okusa od vanilije
  • 100 ml bademova mlijeka
  • 150 grama posnog sira
  • 1 kockica maslaca

Proteinska torta sastoji se od podloge, kreme i preljeva.

Podloga se priprema tako da pomiješate kokosovo brašno, zobene pahuljice, 20 grama proteina, 30 grama kakao praha i 20 ml mlijeka. Sve dobro spojite u čvrstu smjesu i utisnite u kalup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema se priprema tako da pomiješate posni sir, 60 grama proteina, kokos mrvice te 20 ml mlijeka te da sve dobro izmiksate. Premažite preko podloge.

Preljev se priprema tako da rastopite kockicu maslaca, preostalo mlijeka, kakao praha i preostale proteine na laganoj vatri. Odmah prelijte preko kreme.

Tako pripremljena proteinska torta treba se hladiti najmanje 3 sata u hladnjaku ili 1 sat u zamrzivaču. Poslužite samostalno ili napravite preljev od smrznutog bobičastog voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo