Kuharica / Recept kako s priprema pikantna svinjska vratina

Image
Foto: Pixabay

Želite pikantan i ukusan ručak? Pikantna svinjska vratina pripremljena s gljivama savršen je obrok za sve ljubitelje pikantnih okusa. Pogledajte kako se priprema.

3.8.2023.
14:25
Pixabay
VOYO logo

Kako se priprema pikantna svinjska vratina? Uz ovaj recept, vrlo jednostavno. Pripremite pikantnu svinjsku vratinu i uživajte!

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g svinjskog vrata narezanog na trakice
  • 1 žličica protisnutog češnjaka
  • 1 mladi luk, nasjeckan
  • 4 žlice soja umaka
  • pola chilli papričice
  • 400 g gljiva
  • 500 g mladog špinata
  • peršin krupno nasjeckan
  • pola žličice smeđeg šećera
  • mljevena sol i papar
  • ulje repice

Pikantna svinjska vratina - priprema:

Čili papričicu očistite od sjemenki i sitno je narežite. U zdjeli pomiješajte pola žličice repičinog ulja sa soja umakom, češnjakom, mladim lukom, čilijem i šećerom. Upravo ste pripremili umak za pikantnu svinjsku vratinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriške svinjskog vrata posolite i popaprite, ali morate biti oprezni jer je umak već slan. Na većoj tavi zagrijte oko 2 žlice ulja repice i dodajte svinjski vrat. Pržite do lijepe zlatne boje na srednje jakoj vatri pa izvadite iz tave i ostavite sa strane.

U istu tavu stavite gljive i pržiti ih otprilike 7 minuta dok ne porumene. Dodajte špinat i vratite svinjski vrat u tavu da se ponovno zagrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljenim umakom prelijte sastojke u tavi i kuhajte još 5 minuta. Prebacite na tanjure, ukrasite peršinom i poslužite. Začinjeni pečeni krumpirići savršeno će pristajati uz ovaj pikantni svinjski vrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo