Kuharica /

Recept kako s priprema pikantna svinjska vratina

Image
Foto: Pixabay

Želite pikantan i ukusan ručak? Pikantna svinjska vratina pripremljena s gljivama savršen je obrok za sve ljubitelje pikantnih okusa. Pogledajte kako se priprema.

3.8.2023.
14:25
Pixabay
VOYO logo

Kako se priprema pikantna svinjska vratina? Uz ovaj recept, vrlo jednostavno. Pripremite pikantnu svinjsku vratinu i uživajte!

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g svinjskog vrata narezanog na trakice
  • 1 žličica protisnutog češnjaka
  • 1 mladi luk, nasjeckan
  • 4 žlice soja umaka
  • pola chilli papričice
  • 400 g gljiva
  • 500 g mladog špinata
  • peršin krupno nasjeckan
  • pola žličice smeđeg šećera
  • mljevena sol i papar
  • ulje repice

Pikantna svinjska vratina - priprema:

Čili papričicu očistite od sjemenki i sitno je narežite. U zdjeli pomiješajte pola žličice repičinog ulja sa soja umakom, češnjakom, mladim lukom, čilijem i šećerom. Upravo ste pripremili umak za pikantnu svinjsku vratinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriške svinjskog vrata posolite i popaprite, ali morate biti oprezni jer je umak već slan. Na većoj tavi zagrijte oko 2 žlice ulja repice i dodajte svinjski vrat. Pržite do lijepe zlatne boje na srednje jakoj vatri pa izvadite iz tave i ostavite sa strane.

U istu tavu stavite gljive i pržiti ih otprilike 7 minuta dok ne porumene. Dodajte špinat i vratite svinjski vrat u tavu da se ponovno zagrije.

Pripremljenim umakom prelijte sastojke u tavi i kuhajte još 5 minuta. Prebacite na tanjure, ukrasite peršinom i poslužite. Začinjeni pečeni krumpirići savršeno će pristajati uz ovaj pikantni svinjski vrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo