Kako se priprema pikantna svinjska vratina? Uz ovaj recept, vrlo jednostavno. Pripremite pikantnu svinjsku vratinu i uživajte!
Sastojci:
- 400 g svinjskog vrata narezanog na trakice
- 1 žličica protisnutog češnjaka
- 1 mladi luk, nasjeckan
- 4 žlice soja umaka
- pola chilli papričice
- 400 g gljiva
- 500 g mladog špinata
- peršin krupno nasjeckan
- pola žličice smeđeg šećera
- mljevena sol i papar
- ulje repice
Pikantna svinjska vratina - priprema:
Čili papričicu očistite od sjemenki i sitno je narežite. U zdjeli pomiješajte pola žličice repičinog ulja sa soja umakom, češnjakom, mladim lukom, čilijem i šećerom. Upravo ste pripremili umak za pikantnu svinjsku vratinu.
Kriške svinjskog vrata posolite i popaprite, ali morate biti oprezni jer je umak već slan. Na većoj tavi zagrijte oko 2 žlice ulja repice i dodajte svinjski vrat. Pržite do lijepe zlatne boje na srednje jakoj vatri pa izvadite iz tave i ostavite sa strane.
U istu tavu stavite gljive i pržiti ih otprilike 7 minuta dok ne porumene. Dodajte špinat i vratite svinjski vrat u tavu da se ponovno zagrije.
Pripremljenim umakom prelijte sastojke u tavi i kuhajte još 5 minuta. Prebacite na tanjure, ukrasite peršinom i poslužite. Začinjeni pečeni krumpirići savršeno će pristajati uz ovaj pikantni svinjski vrat.