Zelena leća se može pripremiti kao glavno jelo, ali i kao prilog. To je svestrana namirnica koja je vrlo hranjiva i ukusna. Kako pripremiti zelenu leću kao prilog? Donosimo jednostavan recept za pripremu zelene leće kao prilog. Možete ovaj recept obogatiti povrćem prema želji. Ovaj pripremljena zelena leća može se poslužiti i kao lagano glavno jelo.
Sastojci za pripremu zelene leće:
- šalica zelene leće
- 2 šalice vode
- luk, sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- mrkva, sitno nasjeckana
- stabljika celera, sitno nasjeckana
- žlica maslinovog ulja
- lovorov list
- žličica mljevene paprike
- 1/2 žličice mljevenog kumina
- sol
- papar
Kako pripremiti zelenu leću:
Dobro isperite zelenu leću i stavite je kuhati u vodu. Kada zavrije smanjite vatru i kuhajte još oko 20 minuta.
Zasebno zagrijete maslinovo ulje i dodajte luk. češnjak. mrkvu i celer. Dinstajte oko 5 minuta.
Kada omekša dodajte lovorov list, papriku i kumin,. Dinstajte još oko 2 minute. Dodajte zelenu leću u povrće i promiješajte. Začinite sa soli i paprom. Dodajte još malo vode ako je jelo pregusto.
Na kraju kuhajte još nekoliko minuta i maknite s vatre. Ovako pripremljena zelena leća odličan je izbor za prilog uz meso ili ribu.