Način pripreme tune ovisi o tome imate li svježu tunu ili tunu iz konzerve. Tuna je vrlo hranjiva i kvalitetna namirnica koja neka postane dio vaše prehrane. Tuna iz konzerve najčešće se priprema na salatu, a svježa tuna se može pripremiti na različite načine. Donosimo osnovni i jednostavan recept kako pripremiti svježu tunu za savršen glavni obrok.
Sastojci za pripremu odrezaka od tune:
- 2 odreska tune
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- sok od jednog limuna
- sol
- papar
- začini po želji - peršin, ružmarin…
Kako pripremiti tunu:
Napravite marinadu od maslinovog ulja, češnjaka, soka od limuna, soli i papra. Dodajte i začinsko bilje prema želji.
Marinirajte odreske tune i ostavite u hladnjaku na pola sata. Nemojte ostaviti marinirani tunu duže od 2 sata u hladnjaku.
Zagrijete grill tavu i stavite odreske tune na tavu. Pecite oko 3 minute sa svake strane. Jedanput samo okrenite tunu kako bi zadržala sokove.
Kada su odresci pečeni, stavite ih u aluminijsku foliju na 10 minuta. Odresci tune su spremni za posluživanje uz prilog i salatu prema želji. Odresci od tune su specijalitet koji morate pravilno pripremiti kako bi meso tune zadržalo svoju sočnost.