Kod pripreme svinjetine često se griješi i meso postane suho i tvrdo. Zato je važno napraviti dobru pripremu prije samog pečenja. Pratite recept i saznajte kako pripremiti sočan i mekani svinjski vrat u pećnici.
Sastojci za pripremu svinjskog vrata:
- 1 kg svinjskog vata
- 4 češnja češnjaka
- žlica svježeg ružmarina
- žlica timijana
- sol
- papar
- 2 žlice ulja
Kako pripremiti svinjski vrat:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Napravite marinadu od ulja, češnjaka, ružmarina, timijana, soli i papra. Dobro premažite svinjski vrat marinadom i stavite u lim za pečenje.
Pecite oko sat vremena ovisno o debljini mesa. Povremeno meso zalijte sa sokom od pečenja kako bi ostalo sočno i mekano.
Kako biste provjerili je li meso pečeno probodite vilicom meso i ako je mekano tada je meso pečeno. Izvadite ga iz pećnice i narežite. Najbolje je odmah poslužiti meso kada je toplo i sočno. Ovo je samo jedan od načina pripreme svinjskog vrata. Postoje različiti recepti i marinade za pripremu svinjskog vrata. Izaberite recept koji vam najviše odgovara.