Jela s mesom / Recept kako pripremiti sočan i mekani svinjski vrat u pećnici

Image

Svinjski vrat vrlo je popularan komad mesa za pripremu. Donosimo recept kako pripremiti sočan i mekani svinjski vrat u pećnici.

17.5.2023.
15:49
VOYO logo

Kod pripreme svinjetine često se griješi i meso postane suho i tvrdo. Zato je važno napraviti dobru pripremu prije samog pečenja. Pratite recept i saznajte kako pripremiti sočan i mekani svinjski vrat u pećnici.

Sastojci za pripremu svinjskog vrata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog vata
  • 4 češnja češnjaka
  • žlica svježeg ružmarina
  • žlica timijana
  • sol
  • papar
  • 2 žlice ulja

Kako pripremiti svinjski vrat:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite marinadu od ulja, češnjaka, ružmarina, timijana, soli i papra. Dobro premažite svinjski vrat marinadom i stavite u lim za pečenje.

Pecite oko sat vremena ovisno o debljini mesa. Povremeno meso zalijte sa sokom od pečenja kako bi ostalo sočno i mekano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste provjerili je li meso pečeno probodite vilicom meso i ako je mekano tada je meso pečeno. Izvadite ga iz pećnice i narežite. Najbolje je odmah poslužiti meso kada je toplo i sočno. Ovo je samo jedan od načina pripreme svinjskog vrata. Postoje različiti recepti i marinade za pripremu svinjskog vrata. Izaberite recept koji vam najviše odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo