Jela s mesom /

Recept kako pripremiti sočan i mekani svinjski vrat u pećnici

Image

Svinjski vrat vrlo je popularan komad mesa za pripremu. Donosimo recept kako pripremiti sočan i mekani svinjski vrat u pećnici.

17.5.2023.
15:49
VOYO logo

Kod pripreme svinjetine često se griješi i meso postane suho i tvrdo. Zato je važno napraviti dobru pripremu prije samog pečenja. Pratite recept i saznajte kako pripremiti sočan i mekani svinjski vrat u pećnici.

Sastojci za pripremu svinjskog vrata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog vata
  • 4 češnja češnjaka
  • žlica svježeg ružmarina
  • žlica timijana
  • sol
  • papar
  • 2 žlice ulja

Kako pripremiti svinjski vrat:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite marinadu od ulja, češnjaka, ružmarina, timijana, soli i papra. Dobro premažite svinjski vrat marinadom i stavite u lim za pečenje.

Pecite oko sat vremena ovisno o debljini mesa. Povremeno meso zalijte sa sokom od pečenja kako bi ostalo sočno i mekano.

Kako biste provjerili je li meso pečeno probodite vilicom meso i ako je mekano tada je meso pečeno. Izvadite ga iz pećnice i narežite. Najbolje je odmah poslužiti meso kada je toplo i sočno. Ovo je samo jedan od načina pripreme svinjskog vrata. Postoje različiti recepti i marinade za pripremu svinjskog vrata. Izaberite recept koji vam najviše odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo