Kada ne stignete pripremiti meso iz pećnice, i tava može biti opcija. No mnogi vrlo brzo odustanu kada treba pripremiti pileći batak i zabatak u tavi. Razlog za to je taj da kada se priprema pileći batak i zabatak u tavi on često ostane sirov iznutra, a izvana previše pečen. No postoji jednostavan način kako će pileći batak i zabatak u tavi ispasti savršeno pečen, iznutra i izvana.
Sve što trebate je uzdužno kosti prerezati pileći batak i zabatak prije pečenja. Na taj će se način pileći batak i zabatak u tavi ispeći savršeno iznutra, oko kostiju. Također se preporuča da se meso začini barem dva sata prije pečenja kako bi začini omekšali meso. Postupak nakon toga je vrlo jednostavan - zagrijte ulje i stavite meso, okrenite ga da se zapeče sa svake strane, dodajte 100 ml vode (ili više prema potrebi) i pustite da se lagano pirja. Kada voda ispari, ostavite da se još malo zapeče.
Ovako pripremljeni pileći batak i zabatak u tavi oduševit će svakoga i nećete više koristiti pečenje u pećnici.