Brancin je vrlo ukusna riba, ali potrebno ju je dobro pripremiti. Donosimo osnovni recept kako pripremiti brancin u pećnici. Priprema je vrlo jednostavna, a jelo s brancinom je gotovo za nešto više do pola sata. Kod pripreme branica u pećnici važno je na vrijeme isključiti pećnicu kako se riba ne bi osušila.
Sastojci za pripremu brancina:
- 1 kg brancina
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- sok od jednog limuna
- 3 češnja češnjaka
- svježi peršin
Kako pripremiti brancin:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.
Brancin operite i osušite. Utrljajte u brancin maslinovo ulje, sol i papar. Stavite brancin u lim za pečenje i prelijte preko brancina sok o limuna, pospite s nasjeckanim češnjakom i peršinom.
Pecite brancin u pećnici oko 20 minuta. Kada je brancin gotov izvadite ga iz pećnice, ostavite kratko neka odmori prije posluživanja.
Ovo je samo jedan od načina kako pripremiti brancin. Ovaj recept možete prilagoditi svom ukusu osobito što se tiče začina.