Svinjska koljenica odlično je glavno jelo koje se savršeno slaže sa svim vrstama priloga. Kako bi svinjska koljenica bila mekana i sočna važna je pravilna priprema i vrijeme pečena koljenice. Napravite marinadu i stavite peći meso u pećnicu na 3 do 4 sata.
Sastojci za pripremu svinjske koljenice:
- 2 kg svinjske koljenice
- 5 češnja češnjaka
- sol
- papar
- 2 žlice ulja
- 7,5 dcl vode ili temeljca
Kako pripremiti svinjsku koljenicu:
Zagrijte pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa.
Pripremite svinjsku koljenicu tako da je operete hladnom vodom i dobro osušite. Zarežite je po cijeloj površini i u svaki rez stavite komadić češnjaka.
Napravite marinadu od soli, papra i ulja.
Utrljajte u svinjsku koljenicu marinadu i stavite je u lim za pečenje. Ulijte vodu ili temeljac do polovice posude i prekrijte aluminijskom folijom.
Stavite svinjsku koljenicu u pećnicu i pecite oko 4 sata. Povremeno provjerite je li meso mekano i pečeno.
Svinjsku koljenicu izvadite iz pećnice i poslužite uz prilog prema želji.