Kuharica /

Recept kako pravilno pripremiti svinjsku koljenicu

Image
Foto: Pixabay

Svinjska koljenica vrlo je ukusna, ali potrebno ju je dovoljno dugo i pravilno peći. Donosimo recept kako pravilno pripremiti svinjsku koljenicu.

7.6.2023.
14:42
Pixabay
VOYO logo

Svinjska koljenica odlično je glavno jelo koje se savršeno slaže sa svim vrstama priloga. Kako bi svinjska koljenica bila mekana i sočna važna je pravilna priprema i vrijeme pečena koljenice. Napravite marinadu i stavite peći meso u pećnicu na 3 do 4 sata.

Sastojci za pripremu svinjske koljenice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg svinjske koljenice
  • 5 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 2 žlice ulja
  • 7,5 dcl vode ili temeljca

Kako pripremiti svinjsku koljenicu:

Zagrijte pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite svinjsku koljenicu tako da je operete hladnom vodom i dobro osušite. Zarežite je po cijeloj površini i u svaki rez stavite komadić češnjaka.

Napravite marinadu od soli, papra i ulja.

Utrljajte u svinjsku koljenicu marinadu i stavite je u lim za pečenje. Ulijte vodu ili temeljac do polovice posude i prekrijte aluminijskom folijom.

Stavite svinjsku koljenicu u pećnicu i pecite oko 4 sata. Povremeno provjerite je li meso mekano i pečeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjsku koljenicu izvadite iz pećnice i poslužite uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo