Jela pripremljena ispod peke imaju poseban okus. Kako bi priprema bila uspješna osim pripreme same peke, potrebno je znati i dobro pripremiti meso za pripremu ispod peke. Kako pripremiti meso za peku? Prvi korak je priprema dobre marinade za meso.
Marinada za meso za peku:
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1/4 šalice soja umaka
- 2 žlice meda ili smeđeg šećera
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 2 žlice soka od limuna
- žličica mljevenog crnog papra
- žličica mljevene paprike
- žličica sušenog ružmarina
- sol
Kako pripremiti meso za peku:
Maslinovo ulje, soja umak, med ili šećer, češnjak, sok od limuna, papar, papriku, ružmarin i sol dobro promiješajte. Napravite marinadu. Meso dobro marinirajte, utrljajte marinadu u meso i ostavite meso u hladnjak na minimalno sat vremena.
Kao biste pripremili meso za peku važno je napraviti dobru marinadu i dobro marinirati meso. Nakon toga slijedi priprema peke i pečenje.