Kuharica /

Recept kako pravilno pripremiti juneći but

Image
Foto: Pixabay

Juneći but kvalitetan je komad mesa kojeg treba pravilno pripremiti. Kako pripremiti juneći but?

11.5.2023.
16:49
Pixabay
VOYO logo

Juneći but odličan je izbor za nedjeljni ručak. Kako pripremiti sočan i mekani juneći but u komadu? Pratite korake pripreme junećeg buta i napravite najbolji ručak do sada. Vrijeme pečenja ovisi o debljini mesa, primjerice, kilogram junećeg buta dovoljno je peći oko 20 minuta. Ako je juneći but od 2 kilograma tada vrijeme pečenja iznosi 40 minuta.

Sastojci za pripremu junećeg buta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg junećeg buta
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice svježeg ružmarina - prema želji
  • 2 žlice svježeg timijana - prema želji
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Kako pripremiti juneći but:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Izvadite juneći but neka barem pola sata stoji na sobnoj temperaturi prije pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte začine - ružmarin. češnjak i timijan. Juneći but natrljajte maslinovim uljem i začinite sa soli i paprom prema ukusu.

Na maslinovom ulju na tavi kratko zapecite juneći but sa svih strana. Premjestite juneći but u lim za pečenje, premažite mješavinom začin ai pecite u pećnici oko 20 minuta.

Juneći but je gotov i spreman za posluživanje uz prilog i salatu prema želji. Možete ostaviti juneći but neka odstoji 10-ak minuta nakon što ste ga izvadili iz pećnice prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo