Glavno jelo /

Recept kako pravilno pripremiti biftek

Image
Foto: Pixabay

Biftek je vrlo ukusan i sočan komad mesa koji je potrebno pravilno pripremiti. Donosimo recept kako pravilno pripremiti biftek.

4.5.2023.
15:52
Pixabay
VOYO logo

Kako pripremiti biftek - slabo, srednje ili jako pečeni? Postupak pripreme je isti za bilo da želite jako, srednje ili slabo pečeni biftek, ali vrijeme pečenja je različito. Za pravilnu pripremu bifteka važna je dobra marinada i pustiti biftek neka odstoji barem pola sata na sobnoj temperaturi.

Sastojci za pripremu bifteka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg bifteka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Kako pripremiti biftek:

Biftek prije pripreme ostavite pola sata na sobnoj temperaturi. Začinite ga sa soli paprom. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak. Pržite ga nekoliko sekundi maknite ga s tave. Na tavu stavite biftek i pecite ga oko 5 minuta sa svake strane ovisno o tome želite li slabije ili jače pečeni biftek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju prebacite biftek s tave na tanjur i poslužite uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo