Sirni namaz je gotov za par minuta uz ove sastojke. Pogledajte kako se priprema sirni namaz.
Sastojci:
- 450 grama cheddar sira, omekšalog
- 300 g krem sira, omekšali
- 40 g maslaca, omekšalog
- pola žličice češnjaka u prahu
- paprika (po ukusu)
- narezani svježi peršin
- razni krekeri
Kako napraviti sirni namaz?
U srednjoj zdjeli, pomiješajte omekšani cheddar sir, krem sir, omekšali maslac i češnjak u prahu.
Koristite žlicu ili električni mikser kako biste temeljito izmiješali sastojke dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Pazite da se svi sastojci dobro sjedine.
Pokrijte zdjelu prozirnom folijom ili poklopcem i stavite je u hladnjak. Ohladite smjesu najmanje 3 sata ili najbolje preko noći kako bi se okusi proželi i kako bi se postigla prava tekstura namaza.
Prije posluživanja, izvadite zdjelu s namazom iz hladnjaka i pustite da se malo omekša na sobnoj temperaturi prije posluživanja.
Posipajte površinu namaza s malo paprike i svježeg narezanog peršina kako biste dodali dodatnu aromu i dekoraciju.
Poslužite sirni namaz uz razne vrste krekera ili krušne šnite. Ovo je odličan zalogaj ili prilog koji će oduševiti vaše goste i ukućane.