Hladetina recept /

Recept kako napraviti domaću hladetinu

Image
Foto: Pixabay

Domaća hladetina je najbolja kada se dobro ohladi. Ako ste zaboravili kako se radi hladetina podsjetit će vas recept.

19.5.2023.
16:15
Pixabay
VOYO logo

Hladetina je jelo koje mnoge vraća u djetinjstvo. Najbolje hladetine su bile one koje su radile naše bake i najbolji je onaj recept iz bakine kuharice. Kako napraviti pravu, domaću hladetinu? Pratite recept i možete krenuti s kuhanjem.

Sastojci za hladetinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice, kože
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • korijen peršina
  • 2 lista lovora
  • nekoliko zrna papra
  • sol
  • žlica octa
  • voda

Hladetina recept:

Za pripremu hladetine najprije operite i narežite svinjsko meso. U vodu stavite kuhati svinjsko meso, mrkvu, peršin i začinite sa soli i paprom. Dodajte lovorov list, žlicu octa i luk narezan na komadiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladetina se mora kuhati oko 4 sata. Kada se meso počne odvajati od kostiju tada možete isključiti vatru.

Izvadite meso i stavite ga u posudu. U posudu s mesom dodajte tekućinu u kojoj se kuhalo. Stavite hladetinu na hladno i tamno mjesto, najbolje u hladnjak da se stisne.

Recept za hladetinu možete prilagoditi svom ukusu što se tiče začina i izbora dijelova svinjetine. Hladetina je najbolja kada se dobro ohladi i stisne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo