Hladetina je jelo koje mnoge vraća u djetinjstvo. Najbolje hladetine su bile one koje su radile naše bake i najbolji je onaj recept iz bakine kuharice. Kako napraviti pravu, domaću hladetinu? Pratite recept i možete krenuti s kuhanjem.
Sastojci za hladetinu:
- 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice, kože
- 1 luk
- 2 mrkve
- korijen peršina
- 2 lista lovora
- nekoliko zrna papra
- sol
- žlica octa
- voda
Hladetina recept:
Za pripremu hladetine najprije operite i narežite svinjsko meso. U vodu stavite kuhati svinjsko meso, mrkvu, peršin i začinite sa soli i paprom. Dodajte lovorov list, žlicu octa i luk narezan na komadiće.
Hladetina se mora kuhati oko 4 sata. Kada se meso počne odvajati od kostiju tada možete isključiti vatru.
Izvadite meso i stavite ga u posudu. U posudu s mesom dodajte tekućinu u kojoj se kuhalo. Stavite hladetinu na hladno i tamno mjesto, najbolje u hladnjak da se stisne.
Recept za hladetinu možete prilagoditi svom ukusu što se tiče začina i izbora dijelova svinjetine. Hladetina je najbolja kada se dobro ohladi i stisne.