Krvavice su kobasice koje su najbolje kada se dobro ispeku. Mogu se peći na tavi ili u pećnici. Priprema je vrlo jednostavna i krvavice su gotove za pola sata. Od sastojaka za pripremu krvavica potrebne su samo krvavice i svinjska mast ili ulje.
Ako ste odlučili peći krvavice u tavi tada stavite na tavu žlicu masti i pustite neka se otopi. Kada se otopi i zagrije dodajte krvavice. Smanjite na laganu vatru, pokrijte s poklopcem i pecite oko 10 minuta. Nakon 10 minuta okrenite krvavice i dalje pecite na laganoj vatri oko 10 minuta.
Nakon toga maknite poklopac i zapecite kravice prema želji sa svih strana. Pečene krvavice poslužite uz prilog prema želji.
Drugi način kako pripremiti krvavice je u pećnici. U lim za pečenje stavite ulje ili svinjsku mast. Rasporedite krvavice i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Pecite krvavice 30-45 minuta u pećnici. Povremeno iz prelijte sa sokom od pečenja.
Kada su krvavice gotove izvadite ih na tanjur i poslužite tople.