Talijanska kuhinja /

Recept i upute za tjesteninu sa jajima jelo koje će vas oduševiti

Image

Tjestenina sa jajima je klasik talijanske kuhinje koji se može pripremiti na mnogo načina. Donosimo vam jednostavan recept za tjesteninu sa jajima koji će vas oduševiti.

2.5.2023.
16:43
VOYO logo

Tjestenina sa jajima je jelo koje se lako priprema, a pritom je ukusno i zasitno. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a količina koju ćemo navesti dovoljna je za četiri osobe.

Sastojci za tjesteninu sa jajima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g tjestenine
  • 4 jaja
  • 150 g slanine
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g ribanog parmezana
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema tjestenine sa jajima:

Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, pripremite umak. Na ulju prepržite sitno sjeckani češnjak i slaninu narezanu na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelici razmutite jaja, dodajte im ribani parmezan te sol i papar po želji. Ocijedite tjesteninu, a u istoj tavi u kojoj ste pržili slaninu, dodajte ocijeđenu tjesteninu i prelijte umakom od jaja. Miješajte na laganoj vatri dok se jaja ne zgusnu.

Poslužite uz dodatni parmezan i svježe mljeveni papar. Upravo ste pripremili recept za tjesteninu sa jajima. Uživajte u ovom jednostavnom, a ukusnom jelu koje će zadovoljiti sve vaše nepce!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo