Pečenje kruha može biti jako lako uz ovaj recept za pečenje kruha u vatrostalnoj posudi. Potrebni su vam tek osnovni sastojci za kruh, a tijesto ćete pripremiti večer prije.
Sastojci za pečenje kruha u vatrostalnoj posudi su 3 šalice brašna (možete koristiti samo obično bijelo brašno ili bijelo brašno u kombinaciji sa pirovim, kukuruznim ili nekim drugim), žličica soli, žličica suhog kvasca, šalica i pol vode.
Sastojke koji su navedeni pomiješajte u posudi. Smjesa koju ćete dobiti će biti tekuća, ali to treba tako biti pa se nemojte prestrašiti. Smjesu ostavite da odleži preko noći.
Ujutro praznu vatrostalnu posudu stavite u pećnicu da se zagrije (240 stupnjeva). U zagrijanu posudu stavite papir za pečenje i na njega ulijte smjesu za pečenje kruha u vatrostalnoj posudi. Kruh pokrijte poklopcem i pecite na istoj temperaturi oko pola sata. Nakon pola sata samo maknite poklopac da se kruh zažari i dobije hrskavu koricu.