Dizana tijesta /

Recept i upute za pečenje kruha u vatrostalnoj posudi

Image
Foto: Pixabay

Pečenje kruha u vatrostalnoj posudi je jednostavnije nego što mislite. Pogledajte ovaj recept za pečenje kruha u vatrostalnoj posudi i isprobajte ga.

3.5.2023.
15:55
Pixabay
VOYO logo

Pečenje kruha može biti jako lako uz ovaj recept za pečenje kruha u vatrostalnoj posudi. Potrebni su vam tek osnovni sastojci za kruh, a tijesto ćete pripremiti večer prije.

Sastojci za pečenje kruha u vatrostalnoj posudi su 3 šalice brašna (možete koristiti samo obično bijelo brašno ili bijelo brašno u kombinaciji sa pirovim, kukuruznim ili nekim drugim), žličica soli, žličica suhog kvasca, šalica i pol vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojke koji su navedeni pomiješajte u posudi. Smjesa koju ćete dobiti će biti tekuća, ali to treba tako biti pa se nemojte prestrašiti. Smjesu ostavite da odleži preko noći.

Ujutro praznu vatrostalnu posudu stavite u pećnicu da se zagrije (240 stupnjeva). U zagrijanu posudu stavite papir za pečenje i na njega ulijte smjesu za pečenje kruha u vatrostalnoj posudi. Kruh pokrijte poklopcem i pecite na istoj temperaturi oko pola sata. Nakon pola sata samo maknite poklopac da se kruh zažari i dobije hrskavu koricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo