Brokula je namirnica koja se najčešće priprema kao prilog. Postoje različite varijacije kako pripremiti brokulu. Jedan od njih je pečena brokula u kombinaciji s parmezanom. Ako još niste pripremili brokulu na ovaj način vrijeme je da isprobate nešto novo i ukusno. Kako pripremiti pečenu brokulu s parmezanom?
Sastojci za pečenu brokulu:
- glavica brokule
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
- 10 dkg naribanog parmezana
Kako pripremiti brokulu:
Operite brokulu i podijelite je na cvjetiće. Posložite je na lim za pečenje i prelijte s maslinovim ulje. Posolite i popaprite prema ukusu. Pecite na 200 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta.
Kada brokula omekša izvadite je iz pećnice i pospite parmezanom. Vratite još 5 minuta u pećnicu i kada se parmezan rastopi brokula je gotova. Poslužite pečenu brokulu s parmezanom toplu kao prilog uz glavno jelo.