Kuhinjski trikovi /

Osnovna razlika između margarina i maslaca

Image
Foto: pixabay

Margarin ili maslac - što upotrijebiti? Saznajte koja je osnovna razlika između margarina i maslaca.

16.11.2021.
17:22
pixabay
VOYO logo

Margarin i maslac često se koriste u pripremi obroka, ali se koriste i kao namaz. Koja je razlika između margarina i maslaca?

Osnovna razlika između margarina i maslaca je u sastojcima. Maslac se pravi od masnog vrhnja i sadrži više razine zasićenih masti. Margarin se proizvodi od biljnih ulja i sadrži nezasićene masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika razlika između margarina i maslaca je i u masnoći. Hrana može sadržavati dobre i loše masti.

Margarin ima dobre masti. Biljna ulja margarina sadrže nezasićene masti, koje se dijele na polinezasićene i mononezasićene masti. Kada se koriste kao zamjena za zasićene masti, pomažu u snižavanju kolesterola niske gustoće , oblika lošeg kolesterola koji začepljuje arterije. Nezasićene masti se obično nalaze u biljkama i povrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane maslac sadrži takozvane loše masti. Maslac se proizvodi od uzmućenog mlijeka ili vrhnja, a životinjske masti u njemu imaju višu razinu zasićenih i trans masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo