Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dizana tijesta /

Recept za domaći raženi kruh

Odlučili ste ispeći raženi kruh, ali nemate recept za pripremu raženog kruha. Donosimo vam recept za pripremu raženog kruha.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Raženi kruh je zasitan, bogat zdravim nutrijentima, a uz to sve ukusan. Postoje različiti recepti za pripremu raženog kruha, donosimo vam jednostavan i brz recept za raženi kruh od samo nekoliko sastojaka.

Sastojci potrebni za pripremu raženog kruha:

500 g raženog brašna

malo soli

100 g sjemenki po želji

5 žlica ulja

1 kvasac

voda

malo šećera

Raženi kruh priprema:

U jednoj posudi zagrijte malo vode, dodajte šećer i kvasac. Kvasac razmrvite vilicom te promiješajte i pustite da se kvasac digne.

U drugoj posudi izmiješajte sve preostale sastojke te dodajte ulje i dignuti kvasac. Sada dodajte sjemenke po želji (lan, suncokret, sezam…) i promijesite. Ostavite neka se tijesto diže oko sat vremena.

Kada se tijesto dignulo, oblikujte kruh prema želji i pecite u pećnici na 200 stupnjeva Celzijevih oko sat vremena.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike