Recept za domaći raženi kruh
Raženi kruh je zasitan, bogat zdravim nutrijentima, a uz to sve ukusan. Postoje različiti recepti za pripremu raženog kruha, donosimo vam jednostavan i brz recept za raženi kruh od samo nekoliko sastojaka.
Sastojci potrebni za pripremu raženog kruha:
500 g raženog brašna
malo soli
100 g sjemenki po želji
5 žlica ulja
1 kvasac
voda
malo šećera
Raženi kruh priprema:
U jednoj posudi zagrijte malo vode, dodajte šećer i kvasac. Kvasac razmrvite vilicom te promiješajte i pustite da se kvasac digne.
U drugoj posudi izmiješajte sve preostale sastojke te dodajte ulje i dignuti kvasac. Sada dodajte sjemenke po želji (lan, suncokret, sezam…) i promijesite. Ostavite neka se tijesto diže oko sat vremena.
Kada se tijesto dignulo, oblikujte kruh prema želji i pecite u pećnici na 200 stupnjeva Celzijevih oko sat vremena.