Dizana tijesta /

Recept za domaći raženi kruh

Image
Foto: Pixabay

Odlučili ste ispeći raženi kruh, ali nemate recept za pripremu raženog kruha. Donosimo vam recept za pripremu raženog kruha.

20.11.2021.
21:22
Pixabay
VOYO logo

Raženi kruh je zasitan, bogat zdravim nutrijentima, a uz to sve ukusan. Postoje različiti recepti za pripremu raženog kruha, donosimo vam jednostavan i brz recept za raženi kruh od samo nekoliko sastojaka.

Sastojci potrebni za pripremu raženog kruha:

  • 500 g raženog brašna
  • malo soli
  • 100 g sjemenki po želji
  • 5 žlica ulja
  • 1 kvasac
  • voda
  • malo šećera

Raženi kruh priprema:

U jednoj posudi zagrijte malo vode, dodajte šećer i kvasac. Kvasac razmrvite vilicom te promiješajte i pustite da se kvasac digne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj posudi izmiješajte sve preostale sastojke te dodajte ulje i dignuti kvasac. Sada dodajte sjemenke po želji (lan, suncokret, sezam…) i promijesite. Ostavite neka se tijesto diže oko sat vremena.

Kada se tijesto dignulo, oblikujte kruh prema želji i pecite u pećnici na 200 stupnjeva Celzijevih oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike