Dizana tijesta /

Recept za domaći raženi kruh

Image
Foto: Pixabay

Odlučili ste ispeći raženi kruh, ali nemate recept za pripremu raženog kruha. Donosimo vam recept za pripremu raženog kruha.

20.11.2021.
21:22
Pixabay
VOYO logo

Raženi kruh je zasitan, bogat zdravim nutrijentima, a uz to sve ukusan. Postoje različiti recepti za pripremu raženog kruha, donosimo vam jednostavan i brz recept za raženi kruh od samo nekoliko sastojaka.

Sastojci potrebni za pripremu raženog kruha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g raženog brašna
  • malo soli
  • 100 g sjemenki po želji
  • 5 žlica ulja
  • 1 kvasac
  • voda
  • malo šećera

Raženi kruh priprema:

U jednoj posudi zagrijte malo vode, dodajte šećer i kvasac. Kvasac razmrvite vilicom te promiješajte i pustite da se kvasac digne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj posudi izmiješajte sve preostale sastojke te dodajte ulje i dignuti kvasac. Sada dodajte sjemenke po želji (lan, suncokret, sezam…) i promijesite. Ostavite neka se tijesto diže oko sat vremena.

Kada se tijesto dignulo, oblikujte kruh prema želji i pecite u pećnici na 200 stupnjeva Celzijevih oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo