Ravioli s bundevom i svjezim krem sirom jelo je koje je malo zahtjevnije za pripremu, ali je vrlo ukusno. Kombinacija muškatne bundeve i krem sira idealno je punjenje za raviole.
Ravioli s bundevom i svježim krem sirom sastojci:
- 20 dkg muškatne bundeve
- 30 dkg brašna
- 15 dkg svježeg krem sira
- 3 jaja
- 5 dkg krušnih mrvica
- 0,2 dcl likera od badema
- 7 dkg maslaca
- parmezan
- 5 dkg mješavine tartufa i maslina
- maslinovo ulje
- 1,5 dcl povrtnog temeljca
- sol
- papar
Ravioli s bundevom i svježim krem sirom priprema:
U blender ili multipraktik stavite brašno, jaje, maslinovo ulje i kratko miksajte. Zatim dodajte još dva jaja i miksajte dok ne dobijete smjesu.
Dobivenu smjesu stavite na radnu površinu i mijesite je rukama dok ne nastane glatko tijesto. Neka tijesto odstoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi.
Bundevu očistite i narežite na kockice. Pecite je u pećnici oko sat vremena na 120 stupnjeva.
Nakon što tijesto odstoji razvaljte ga i režite okruglim rezačem krugove.
Kada je bundeva pečena dodajt eu nju naribani parmezan i krem sir te liker od badema. Izmiješajte i sa dobivenom smejsom punite tijesto.
Rubove premažite s malo vode i preklopite te utisnite vilicom.
Raviole kuhajte u vreloj slanoj vodi oko 15 minuta.
Za vrijeme kada se ravioli kuhaju na maslac ulijte juhu i kada se maslac rastpo dodajte mješavinu tartufa i maslina. Maknite s vatre i dodajte preostali maslac i napravite umak.
S dobivenim umakom prelijte raviole. Ravioli s bundevom i svježim krem sirom su gotovi i spremni za posluživanje.