Kuharica /

Ravioli s bundevom i svježim krem sirom

Image

Bundeva i svježi sir u kombinaciji s raviolima - idealno je predjelo ili glavno jelo. Pripremite sami raviole s bundevom i svježim krem sirom uz pomoć našeg recepta.

28.7.2021.
13:17
VOYO logo

Ravioli s bundevom i svjezim krem sirom jelo je koje je malo zahtjevnije za pripremu, ali je vrlo ukusno. Kombinacija muškatne bundeve i krem sira idealno je punjenje za raviole.

Ravioli s bundevom i svježim krem sirom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg muškatne bundeve
  • 30 dkg brašna
  • 15 dkg svježeg krem sira
  • 3 jaja
  • 5 dkg krušnih mrvica
  • 0,2 dcl likera od badema
  • 7 dkg maslaca
  • parmezan
  • 5 dkg mješavine tartufa i maslina
  • maslinovo ulje
  • 1,5 dcl povrtnog temeljca
  • sol
  • papar

Ravioli s bundevom i svježim krem sirom priprema:

U blender ili multipraktik stavite brašno, jaje, maslinovo ulje i kratko miksajte. Zatim dodajte još dva jaja i miksajte dok ne dobijete smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobivenu smjesu stavite na radnu površinu i mijesite je rukama dok ne nastane glatko tijesto. Neka tijesto odstoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi.

Bundevu očistite i narežite na kockice. Pecite je u pećnici oko sat vremena na 120 stupnjeva.

Nakon što tijesto odstoji razvaljte ga i režite okruglim rezačem krugove.

Kada je bundeva pečena dodajt eu nju naribani parmezan i krem sir te liker od badema. Izmiješajte i sa dobivenom smejsom punite tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rubove premažite s malo vode i preklopite te utisnite vilicom.

Raviole kuhajte u vreloj slanoj vodi oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme kada se ravioli kuhaju na maslac ulijte juhu i kada se maslac rastpo dodajte mješavinu tartufa i maslina. Maknite s vatre i dodajte preostali maslac i napravite umak.

S dobivenim umakom prelijte raviole. Ravioli s bundevom i svježim krem sirom su gotovi i spremni za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo