Francuska kuhinja /

Recept za pripremu Ratatouille

Image

Ratatouille je jelo francuske kuhinje kojem je osnova patlidžan, tikvica i paprika. Donosimo vam recept za pripremu jela Ratatouille.

28.7.2021.
13:14
VOYO logo

Kako pripremiti Ratatouille? Ovo jelo francuske kuhinje nešto je zahtjevnije za pripremu, a osnova su mu patlidžani, tikvice i paprika. Donosimo vam recept za pripremu jela Ratatouille.

Ratatouille je jelo bez mesa, a možete ga poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratatouille sastojci:

  • 35 dkg patlidžana
  • 35 dkg tikvice
  • 35 dkg crvena paprika
  • 35 dkg žute ili zelene paprike
  • 50 dkg pelati rajčice
  • 35 dkg crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • timijan
  • lovorov list
  • žlica balzamičnog octa
  • sol i papar

Ratatouille priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite na kolutove tivkcie, luk i patlidžane, a papriku na trakice.

Na maslinovom ulju pržite luk i papriku, te dodajte pelate rajčice. Nakon toga češnjak i začinite sa soli, paprom, timijanom i lovorom.

Neka se kuha 40 mintua. Za to vrijeme pirjajte tikvice i patlidžane na maslinovom ulju, te kada omekša dodajte preostalom povrću.

Sve zajedno kuhajte još 15 minuta, ulijte žlicu balzamičnog octa i jelo je gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratatouille poslužite ili kao glavno jelo ili predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo