Francuska kuhinja / Recept za pripremu Ratatouille

Image

Ratatouille je jelo francuske kuhinje kojem je osnova patlidžan, tikvica i paprika. Donosimo vam recept za pripremu jela Ratatouille.

28.7.2021.
13:14
VOYO logo

Kako pripremiti Ratatouille? Ovo jelo francuske kuhinje nešto je zahtjevnije za pripremu, a osnova su mu patlidžani, tikvice i paprika. Donosimo vam recept za pripremu jela Ratatouille.

Ratatouille je jelo bez mesa, a možete ga poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratatouille sastojci:

  • 35 dkg patlidžana
  • 35 dkg tikvice
  • 35 dkg crvena paprika
  • 35 dkg žute ili zelene paprike
  • 50 dkg pelati rajčice
  • 35 dkg crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • timijan
  • lovorov list
  • žlica balzamičnog octa
  • sol i papar

Ratatouille priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite na kolutove tivkcie, luk i patlidžane, a papriku na trakice.

Na maslinovom ulju pržite luk i papriku, te dodajte pelate rajčice. Nakon toga češnjak i začinite sa soli, paprom, timijanom i lovorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka se kuha 40 mintua. Za to vrijeme pirjajte tikvice i patlidžane na maslinovom ulju, te kada omekša dodajte preostalom povrću.

Sve zajedno kuhajte još 15 minuta, ulijte žlicu balzamičnog octa i jelo je gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratatouille poslužite ili kao glavno jelo ili predjelo.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo