Kako pripremiti Ratatouille? Ovo jelo francuske kuhinje nešto je zahtjevnije za pripremu, a osnova su mu patlidžani, tikvice i paprika. Donosimo vam recept za pripremu jela Ratatouille.
Ratatouille je jelo bez mesa, a možete ga poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.
Ratatouille sastojci:
- 35 dkg patlidžana
- 35 dkg tikvice
- 35 dkg crvena paprika
- 35 dkg žute ili zelene paprike
- 50 dkg pelati rajčice
- 35 dkg crvenog luka
- 3 češnja češnjaka
- 6 žlica maslinovog ulja
- timijan
- lovorov list
- žlica balzamičnog octa
- sol i papar
Ratatouille priprema:
Narežite na kolutove tivkcie, luk i patlidžane, a papriku na trakice.
Na maslinovom ulju pržite luk i papriku, te dodajte pelate rajčice. Nakon toga češnjak i začinite sa soli, paprom, timijanom i lovorom.
Neka se kuha 40 mintua. Za to vrijeme pirjajte tikvice i patlidžane na maslinovom ulju, te kada omekša dodajte preostalom povrću.
Sve zajedno kuhajte još 15 minuta, ulijte žlicu balzamičnog octa i jelo je gotovo.
Ratatouille poslužite ili kao glavno jelo ili predjelo.