Vjerojatno je najteža stvar kod kuhanja odreska kod kuće zapravo kupnja odreska na tržnici, pa bez obzira na to kuhate li odrezak kod kuće ili ga spremate za posebnu prigodu, važno je znati svoje vrhunske komade odreska. Danas saznajte koja je razlika između ramsteka i bifteka.
Kako bismo objasnili razliku između ramsteka i bifteka prvo ćemo objasniti što je ramstek. Ramstek je ukusan i nemasan odrezak od donjeg dijela krave. Ukusan, nemasan i relativno mekan komad mesa koji ćete pronaći u većini mesnih restorana. Obično ćete dobiti veću količinu ramsteka po nižoj cijeni u usporedbi s komadima bifteka.
A sada trebate znati što podrazumijeva biftek kako biste shvatili koja je razlika između ramsteka i bifteka. Goveđi file je duguljasti mišić koji se zove psoas major, koji se proteže duž stražnjeg dijela kralježnice, neposredno iza bubrega, otprilike od kuka do trinaestog rebra. Biftek se nadaleko smatra najmekšim komadom govedine, a svakako je i najskuplji. Sada ste sigurni koja je razlika između ramsteka i bifteka.