Japanska kuhinja /

Kako se priprema japansko jelo s rezancima - ramen?

Image
Foto: Pixabay

Ramen je ukusno japansko jelo s rezancima koje možete pripremiti kod kuće. Kako se priprema japansko jelo s rezancima - ramen?

1.10.2022.
2:14
Pixabay
VOYO logo

Ramen je japansko jelo s rezancima. Sastoji se od pšeničnih rezanaca na kineski način koji se poslužuju u temeljcu. U nastavku vam donosimo recept za pripremu ramen rezanaca.

Sastojci za ramen recept:

  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žličice svježe naribanog đumbira
  • 1/2 šalice nasjeckane mrkve
  • 1/2 šalice gljiva, narezanih
  • 4 šalice pileće ili povrtne juhe
  • 1 žlica octa
  • 3 žlice soja umaka
  • 1 žlica ljutog umaka
  • 2 porcije ramena

Priprema ramen recepta:

Zagrijte sezamovo ulje i maslinovo ulje u srednje velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte češnjak i đumbir i pirjajte dok ne zamiriše, oko 2-3 minute. Nemojte pržiti češnjak jer ćete inače dobiti gorak okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte mrkvu i gljive ako ih koristite i pirjajte dok ne omekšaju oko minutu uz često miješanje.

Dodajte juhu, ljuti umak, ocat i sojin umak. Promiješajte i pustite da zakuha; pustite da odstoji oko pet minuta. Kušajte i prilagodite toplinu i okus prema svojim željama dodavanjem još ljutog i soja umaka ako je potrebno. Dok se juha kuha, skuhajte Ramen rezance u zasebnom loncu prema uputama na pakiranju. Kada ramen rezanci omekšaju, ocijedite ih i isperite pod hladnom vodom, stavite u zdjelu za juhu i ostavite sa strane.

Kad je juha gotova, žlicom prelijte juhu na ramen rezance. Ostaviti da se ramen rezanci ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
jarak
NOVA EPIZODA
VOYO logo