Ramen je japansko jelo s rezancima. Sastoji se od pšeničnih rezanaca na kineski način koji se poslužuju u temeljcu. U nastavku vam donosimo recept za pripremu ramen rezanaca.
Sastojci za ramen recept:
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1 žličica maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 žličice svježe naribanog đumbira
- 1/2 šalice nasjeckane mrkve
- 1/2 šalice gljiva, narezanih
- 4 šalice pileće ili povrtne juhe
- 1 žlica octa
- 3 žlice soja umaka
- 1 žlica ljutog umaka
- 2 porcije ramena
Priprema ramen recepta:
Zagrijte sezamovo ulje i maslinovo ulje u srednje velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte češnjak i đumbir i pirjajte dok ne zamiriše, oko 2-3 minute. Nemojte pržiti češnjak jer ćete inače dobiti gorak okus.
Dodajte mrkvu i gljive ako ih koristite i pirjajte dok ne omekšaju oko minutu uz često miješanje.
Dodajte juhu, ljuti umak, ocat i sojin umak. Promiješajte i pustite da zakuha; pustite da odstoji oko pet minuta. Kušajte i prilagodite toplinu i okus prema svojim željama dodavanjem još ljutog i soja umaka ako je potrebno. Dok se juha kuha, skuhajte Ramen rezance u zasebnom loncu prema uputama na pakiranju. Kada ramen rezanci omekšaju, ocijedite ih i isperite pod hladnom vodom, stavite u zdjelu za juhu i ostavite sa strane.
Kad je juha gotova, žlicom prelijte juhu na ramen rezance. Ostaviti da se ramen rezanci ohlade.