Japanska kuhinja /

Kako se priprema japansko jelo s rezancima - ramen?

Image
Foto: Pixabay

Ramen je ukusno japansko jelo s rezancima koje možete pripremiti kod kuće. Kako se priprema japansko jelo s rezancima - ramen?

1.10.2022.
2:14
Pixabay
VOYO logo

Ramen je japansko jelo s rezancima. Sastoji se od pšeničnih rezanaca na kineski način koji se poslužuju u temeljcu. U nastavku vam donosimo recept za pripremu ramen rezanaca.

Sastojci za ramen recept:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žličice svježe naribanog đumbira
  • 1/2 šalice nasjeckane mrkve
  • 1/2 šalice gljiva, narezanih
  • 4 šalice pileće ili povrtne juhe
  • 1 žlica octa
  • 3 žlice soja umaka
  • 1 žlica ljutog umaka
  • 2 porcije ramena

Priprema ramen recepta:

Zagrijte sezamovo ulje i maslinovo ulje u srednje velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte češnjak i đumbir i pirjajte dok ne zamiriše, oko 2-3 minute. Nemojte pržiti češnjak jer ćete inače dobiti gorak okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte mrkvu i gljive ako ih koristite i pirjajte dok ne omekšaju oko minutu uz često miješanje.

Dodajte juhu, ljuti umak, ocat i sojin umak. Promiješajte i pustite da zakuha; pustite da odstoji oko pet minuta. Kušajte i prilagodite toplinu i okus prema svojim željama dodavanjem još ljutog i soja umaka ako je potrebno. Dok se juha kuha, skuhajte Ramen rezance u zasebnom loncu prema uputama na pakiranju. Kada ramen rezanci omekšaju, ocijedite ih i isperite pod hladnom vodom, stavite u zdjelu za juhu i ostavite sa strane.

Kad je juha gotova, žlicom prelijte juhu na ramen rezance. Ostaviti da se ramen rezanci ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo