NJAMI PURETINA /

Puretina u beurrblanc umaku

Image

Luk najsitnije nasjeckati i staviti u lonac na rastopljeni maslac da se dinsta

4.9.2013.
14:00
VOYO logo

Puretina u beurrblanc umaku

BEURRBLANC UMAK:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj dodati malo šećera, limunovog soka, te smjesu od jajeta, kiselog vrhnja i brašnaSASTOJCI:

  1. maslac
  2. 2 glavice crvenog luka
  3. bijelo vino 0.5 l
  4. čašica slatkog vrhnja
  5. šećer
  6. limun
  7. kiselo vrhnje
  8. jaje
  9. žlica brašna
  10. sol
  11. mješavina začinskog bilja

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk najsitnije nasjeckati i staviti u lonac na rastopljeni maslac da se dinsta. Kad omekša, dodati bijelog vina i pustiti da se dinsta još 1-2min, te potom dodati slatko vrhnje i pustiti da zavri. Kad zavri, smanjiti vatru i začiniti - sol i vegeta, pustiti da kuha 5-10min. Pred kraj dodati malo šećera, limunovog soka, te smjesu od jajeta, kiselog vrhnja i brašna.

PURETINA SA 4 VRSTE SIRA

Uvaljati ih u parmezan i popržiti ih na ulju oko 10min na srednjoj vatri uz često okretanjeSASTOJCI:

  1. 60 dgk puretine
  2. 3 vrećice naribanog parmezana
  3. ulje
  4. 3 paketa mozzarelle
  5. 3 trokuta gorgonzole
  6. 0.5 kg narezane gaude
  7. sol
  8. papar

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pureće filee potući batom za meso, lagano posoliti i popapriti. Uvaljati ih u parmezan i popržiti ih na ulju oko 10min na srednjoj vatri uz često okretanje. Nakon toga, dodati dio beurreblanca i na svaki medaljon posložiti narezane sireve redom: mozzarella, gorgonzola, gauda. Dodati ostatak umaka. Ostaviti sve zajedno da se kuha dok umak ne postane gust. Poslužiti uz krokete od krumpira.

KROKETI OD KRUMPIRA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SASTOJCI:

  1. 1 l suncokretovog ulja
  2. 1 vreća kroketa

PRIPREMA:

Krokete ispržiti u vrućem ulju ili u fritezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo