Puretina u beurrblanc umaku
BEURRBLANC UMAK:
Pred kraj dodati malo šećera, limunovog soka, te smjesu od jajeta, kiselog vrhnja i brašnaSASTOJCI:
- maslac
- 2 glavice crvenog luka
- bijelo vino 0.5 l
- čašica slatkog vrhnja
- šećer
- limun
- kiselo vrhnje
- jaje
- žlica brašna
- sol
- mješavina začinskog bilja
PRIPREMA:
Luk najsitnije nasjeckati i staviti u lonac na rastopljeni maslac da se dinsta. Kad omekša, dodati bijelog vina i pustiti da se dinsta još 1-2min, te potom dodati slatko vrhnje i pustiti da zavri. Kad zavri, smanjiti vatru i začiniti - sol i vegeta, pustiti da kuha 5-10min. Pred kraj dodati malo šećera, limunovog soka, te smjesu od jajeta, kiselog vrhnja i brašna.
PURETINA SA 4 VRSTE SIRA
Uvaljati ih u parmezan i popržiti ih na ulju oko 10min na srednjoj vatri uz često okretanjeSASTOJCI:
- 60 dgk puretine
- 3 vrećice naribanog parmezana
- ulje
- 3 paketa mozzarelle
- 3 trokuta gorgonzole
- 0.5 kg narezane gaude
- sol
- papar
PRIPREMA:
Pureće filee potući batom za meso, lagano posoliti i popapriti. Uvaljati ih u parmezan i popržiti ih na ulju oko 10min na srednjoj vatri uz često okretanje. Nakon toga, dodati dio beurreblanca i na svaki medaljon posložiti narezane sireve redom: mozzarella, gorgonzola, gauda. Dodati ostatak umaka. Ostaviti sve zajedno da se kuha dok umak ne postane gust. Poslužiti uz krokete od krumpira.
KROKETI OD KRUMPIRA
SASTOJCI:
- 1 l suncokretovog ulja
- 1 vreća kroketa
PRIPREMA:
Krokete ispržiti u vrućem ulju ili u fritezi.