Bijelo meso puretine pripremljeno u jednom loncu je izvrsno iz više razloga. Osim što ćete imati manje posuđa za čišćenje, jelo će biti jednostavnije za pripremu. Ovaj recept za bijelo meso puretine gotov je za svega 30 minuta.
Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za bijelo meso puretine su:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 20 grama maslaca
- 1 režanj mljevenog češnjaka
- 1 manja glavica žutog luka
- 170 grama šampinjona
- 470 ml pilećeg temeljca
- 500 ml punomasnog mlijeka
- 2 žlice kukuruznog škroba
- Sol i mljeveni crni papar
- 250 grama tjestenine
- 280 grama bijelog mesa puretine
- 58 grama kiselog vrhnja
- 50 grama ribanog parmezana
- peršin
Da biste pripremili ovaj recept za bijelo meso puretine najprije u velikom loncu zagrijte ulje i maslac. Dodajte češnjak i luk te pirjajte dok luk ne postane skoro proziran. Dodajte gljive, začinite solju i paprom i kuhajte dok ne zamirišu i omekšaju. U maloj zdjeli pomiješajte mlijeko i kukuruzni škrob. Posolite i popaprite te umutite. Ostavite na stranu.
U smjesu s gljivama u tavi dodajte bijelo meso puretine narezano na kockice, suhe špagete, pileći temeljac i mješavinu kukuruznog škroba. Dobro pomiješajte i pustite smjesu da zavrije, zatim smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte poklopljeno, često miješajući dok tjestenina ne bude gotova, oko 12 do 14 minuta. Maknite s vatre i ostavite hladiti 5 minuta. Dodajte kiselo vrhnje i parmezan te dobro promiješajte.