Pureći zabatak sa krumpirom kompletno je glavno jelo koje je idealno za nedjeljni ručak. Donosimo jednostavni recept za pečene pureće zabatke s krumpirom:
Pureći zabatak sa krumpirom sastojci:
- 4 pureća zabatka
- 4 velika krumpira, oguljena i izrezana na kriške
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar, po ukusu
- 2 žličice suhe majčine dušice
Kako se priprema pureći zabatak s krumpirom?
Zagrijte pećnicu na 220°C. U maloj zdjeli pomiješajte nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, sol, papar i majčinu dušicu. Stavite pureće zabatke i krumpir u veliku posudu za pečenje. Prelijte mješavinu češnjaka i ulja preko puretine i krumpira i pomiješajte.
Pecite pureće zabatke i krumpir u prethodno zagrijanoj pećnici oko 45 minuta do 1 sat, ili dok puretina ne bude pečena, a krumpir omekša i ne porumeni. Povremeno okrenite puretinu i krumpir kako biste bili ravnomjerno pečeni. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 5-10 minuta prije posluživanja.
Ovaj recept za pureće zabatke s krumpirom jednostavan je način za pripremu aromatičnog i ukusnog obroka s minimalnom količinom sastojaka. Također možete prilagoditi začine prema svom ukusu, te dodati bilo koje bilje ili začine koje volite. Ovaj recept za pureće zabatke s krumpirom također je odličan način da iskoristite ostatke puretine nakon obilnog obroka, jednostavan je za napraviti i ukusan je.