Pureći odresci rade se od purećih prsa bez kostiju. Imaju nevjerojatan okus i vrlo su ukusni. Najvažnije od njih je to što ih je obično lakše i brže skuhati nego cijela pureća prsa. Pogledajte kako se pripremaju pureći odresci u pećnici.
Ako pripremate ovaj recept za pureće odreske u pećnici za blagdane, upotrijebite tradicionalne priloge poput pire krumpira, složenca od slatkog krumpira, prokulica ili mahunarki pečenih na češnjaku. Pravite li ove pečene pureće odreske samo za večeru, skuhajte malo riže ili ispecite sezonsko povrće.
Pureći odresci u pećnici sastojci:
- 5 purećih odrezaka
- 3 žlice balzamičnog preljeva
- 1 žličica soli češnjaka
- 1 žličica majčine dušice
- 1 žlica maslaca
Kako se pripremaju pureći odresci u pećnici?
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijusa. Svaki pureći odrezak umočite u balsamico. Zatim u posudu za pečenje dodajte puretinu i pospite začinima. Na vrh također dodajte maslac. Pecite 20-25 minuta. poslužite pureće odreske pečene u pećnici. Ostatke purećih odrezaka čuvajte u hladnjaku do 5 dana. Zagrijte u mikrovalnoj prije ponovne konzumacije.