MALE TAJNE MAJSTORA KUHINJE /

Pureće okruglice s bosiljkom

Popularni hrvatski chef Tomislav Gretić za gledatelje RTL Televizije kuhao je pureće okruglice s bosiljkom. Pogledajte kako je to izgledalo.

29.4.2012.
17:36
VOYO logo

Smjesu dobro izmiješajte i oblikujte u okruglice te ih tako oblikovane stavite peći 10 minuta sa svih strana na tavu.

Pureće okruglice s bosiljkom za četiri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SASTOJCI:

  1. pureće mljeveno meso
  2. 350 kg, jaje
  3. 3 lista bosiljka
  4. sol  0,002  kg
  5. papar  0,001 kg
  6. češnjak 0,020 kg
  7. bijelo vino 0,100 l
  8. limun 0.003 l
  9. vrhnje za kuhanje 0,200  l
  10.  jedna tikvica
  11.  maslac 0,002 kg
Image

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mljeveno pureće meso dodajte sol, papar, jaje, nekoliko listova svježeg bosiljka i malo soka od limuna.

Smjesu dobro izmiješajte i oblikujte u okruglice te ih tako oblikovane stavite peći 10 minuta sa svih strana na tavu. Tikvice operite i izrežite na ploške.

Kada su okruglice gotove, izvadite ih iz tavice u koju potom dodajte malo svježeg ulja. Potom na tavicu stavite tikvice, češnjak, malo bijelog vina, sol, papar i sve zalijte vrhnjem za kuhanje.

Vratite okruglice na tavu i sve zajedno prokuhajte još dvije minute. Na gotovo jelo dodajte još koji listić bosiljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu jela, kao i postupak pogledajte u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo