Smjesu dobro izmiješajte i oblikujte u okruglice te ih tako oblikovane stavite peći 10 minuta sa svih strana na tavu.
Pureće okruglice s bosiljkom za četiri osobe.
SASTOJCI:
- pureće mljeveno meso
- 350 kg, jaje
- 3 lista bosiljka
- sol 0,002 kg
- papar 0,001 kg
- češnjak 0,020 kg
- bijelo vino 0,100 l
- limun 0.003 l
- vrhnje za kuhanje 0,200 l
- jedna tikvica
- maslac 0,002 kg

PRIPREMA:
U mljeveno pureće meso dodajte sol, papar, jaje, nekoliko listova svježeg bosiljka i malo soka od limuna.
Smjesu dobro izmiješajte i oblikujte u okruglice te ih tako oblikovane stavite peći 10 minuta sa svih strana na tavu. Tikvice operite i izrežite na ploške.
Kada su okruglice gotove, izvadite ih iz tavice u koju potom dodajte malo svježeg ulja. Potom na tavicu stavite tikvice, češnjak, malo bijelog vina, sol, papar i sve zalijte vrhnjem za kuhanje.
Vratite okruglice na tavu i sve zajedno prokuhajte još dvije minute. Na gotovo jelo dodajte još koji listić bosiljka.

Cijelu pripremu jela, kao i postupak pogledajte u našem video prilogu.