Ovaj recept za pureće mljeveno meso sa tjesteninom super je lagana večera puna sira i ukusa. Pureće mljeveno meso sa tjesteninom napravljeno od nemasne mljevene puretine i tjestenine pirjane u kremastom umaku od rajčice.
Garantirano da će cijela obitelj tražiti repete purećeg mljevenog mesa sa tjesteninom.
Pureće mljeveno meso sa tjesteninom – sastojci:
- 35 dkg tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica žutog luka, narezana na kockice
- 50 dkg mljevene puretine
- sol
- pola žličice crnog papra
- 1 žličica mediteranskih začina
- 5 češnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- 2 šalice pileće juhe
- 40 dkg konzerva umaka od rajčice
- 10 dkg naribanog mozzarella sira
- 10 dkg nasjeckanog cheddar sira
Pureće mljeveno meso sa tjesteninom – priprema:
Zakuhajte veliki lonac posoljene vode i kuhajte tjesteninu 1-2 minute kraće od upute na pakiranju. Nakon što je tjestenina završila s kuhanjem, ostavite 1 šalicu kipuće vode za tjesteninu prije nego što je ocijedite. Ostavite tjesteninu sa strane.
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi ili pećnici na srednje jakoj vatri. Kuhajte luk dok ne omekša i postane proziran, otprilike 5 minuta.
Dodajte mljevenu puretinu i kuhajte na srednjoj do srednje jakoj vatri, lomeći je na male komadiće veličine zalogaja. Kad je kuhano, začinite solju, paprom, talijanskim začinima i umiješajte nasjeckani češnjak. Pomiješajte da se sjedini i nastavite kuhati još oko minutu.
Pureće mljeveno meso pospite sa 2 žlice brašna i dobro promiješajte da se sjedini. Ulijte pileću juhu i umak od rajčice i pustite da zakuha. Skuhanu tjesteninu dodajte u tavu i ulijte pola-pola. Promiješajte da se sjedini.
Začinite solju i paprom, po ukusu. Umiješajte polovicu mozzarelle sira i polovicu cheddar sira i prelijte s preostalom pola šalice svakoga. Smanjite toplinu na nisku i pokrijte tavu ili pećnicu čvrstim poklopcem dok se sir ne otopi. Maknite pureće mljeveno meso sa tjesteninom s vatre i uživajte!