Pureća prsa u pećnici možete poslužiti uz najdraže priloge i tako pripremiti ukusno jelo. Pogledajte kako se pripremaju pureća prsa u pećnici.
Pureća prsa u pećnici sastojci:
- 1 kg purećih prsa s kožom i kostima
- žlica maslaca ili ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol prema ukusu
- 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
Priprema purećih prsa u pećnici:
Prebacite puretinu u posudu za pečenje. Prebacite pureća prsa na rešetku za pečenje postavljenu u posudu za pečenje ili ih stavite na povrće u tavi ili drugoj posudi za pečenje. Ostavite sa strane dok se pećnica grije. Zagrijte pećnicu na 220°C. Postavite rešetku u donju trećinu pećnice.
Pureća prsa natrljajte maslacem i začinima. Kožu purećih prsa osušite papirnatim ručnicima. Natrljajte pureća prsa maslacem ili uljem. Po želji odriješite kožu i utrljajte maslac i u meso ispod kože. Prsa po cijeloj površini posolite i popaprite. Utrljajte začine u kožu.
Smanjite pećnicu na 170°C i pecite puricu 1 sat. Stavite puretinu u pećnicu i odmah smanjite temperaturu na 170°C. Pecite 1 sat, a zatim počnite provjeravati ispečenost. Pokrijte puretinu kako biste spriječili da previše porumeni. Nakon što se ispeku, odmorite pureća prsa 15 do 20 min pokrivena folijom.