Kuharica /

Recept kako pripremiti sočna pureća prsa u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Pureća prsa su laka za pečenje. Nema okretanja, nema bacanja, nema pretjeranog truda. Pratite recept i pripremite sočna pureća prsa u pećnici.

16.12.2022.
14:36
Pixabay
VOYO logo

Pureća prsa u pećnici možete poslužiti uz najdraže priloge i tako pripremiti ukusno jelo. Pogledajte kako se pripremaju pureća prsa u pećnici.

Pureća prsa u pećnici sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg purećih prsa s kožom i kostima
  • žlica maslaca ili ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol prema ukusu
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra

Priprema purećih prsa u pećnici:

Prebacite puretinu u posudu za pečenje. Prebacite pureća prsa na rešetku za pečenje postavljenu u posudu za pečenje ili ih stavite na povrće u tavi ili drugoj posudi za pečenje. Ostavite sa strane dok se pećnica grije. Zagrijte pećnicu na 220°C. Postavite rešetku u donju trećinu pećnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pureća prsa natrljajte maslacem i začinima. Kožu purećih prsa osušite papirnatim ručnicima. Natrljajte pureća prsa maslacem ili uljem. Po želji odriješite kožu i utrljajte maslac i u meso ispod kože. Prsa po cijeloj površini posolite i popaprite. Utrljajte začine u kožu.

Smanjite pećnicu na 170°C i pecite puricu 1 sat. Stavite puretinu u pećnicu i odmah smanjite temperaturu na 170°C. Pecite 1 sat, a zatim počnite provjeravati ispečenost. Pokrijte puretinu kako biste spriječili da previše porumeni. Nakon što se ispeku, odmorite pureća prsa 15 do 20 min pokrivena folijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo