Punjeni patlidžani sa sirom savršena su ideja za prilog ili glavno jelo bez mesa. Postoje brojni recepti kako se pripremaju patlidžani. Donosimo recept kako se pripremaju punjeni patlidžani sa sirom, jelo koje morate probati ako još niste.
Sastojci za patlidžane punjene sirom:
- 2 patlidžana
- 2 žličice maslinovog ulja
- sol i papar
- rajčica iz konzerve
- češanj zdrobljenog češnjaka
- 3/4 šalice sira Mozzarella
- sol i papar
- svježi bosiljak nasjeckan
Punjeni patlidžani sa sirom priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Lim obložite aluminijskom folijom. Patlidžane prerežite na pola i zarežite meso patlidžana pazeći da ne zarežete kožu.
Dodajte maslinovo ulje, sol i papar i patlidžan pecite u pećnici 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite ih da se ohlade. Kada se patlidžan ohladi, izvadite nadjev žlicom ostavljajući malo pulpe kako bi bili dovoljno čvrsti za punjenje.
Nadjev narežite na kocke i stavite u zdjelu. Dodajte rajčice, sol, papar i češnjak. U posudu za pečenje na dno dodajte malo pasirane rajčice. Na vrh stavite patlidžane. Nadjenite ih nadjevom i stavite sir na vrh.
Pecite patlidžane punjene sa sirom 20-15 minuta ili dok se sir potpuno ne otopi. Odozgo stavite bosiljak. Uživajte!