Glavno jelo /

Recept za glavno jelo punjeni lungić u lisnatom tijestu

Image
Foto: Pixabay

Pripremate svečanu večeru ili tražite poseban blagdanski recept? Punjeni lungić u lisnatom tijestu je sve što vam trebam. Donosimo recept za punjeni lungić u lisnatom tijestu.

31.8.2022.
16:45
Pixabay
VOYO logo

Ovo ukusno jelo od svinjetine sadrži lungić preliven slatkom i slanom mješavinom voća s okusom luka. Punjeni lungić u lisnatom tijestu ne samo da je izvrsnog okusa, već je i prekrasna prezentacija.

Sastojci za punjeni lungić u lisnatom tijestu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola pakiranja listova lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 veliki luk, nasjeckani
  • 1,5 šalice miješanog suhog voća, grubo nasjeckanog
  • 1/4 šalice porto vina
  • 1 kg svinjskog filea bez kostiju
  • pola šalice višenamjenskog brašna

Punjeni lungić u lisnatom tijestu – priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Umutite jaje i vodu u maloj posudi vilicom ili pjenjačom. Zagrijte ulje u tavi od 10 inča na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuhajte dok ne omekša. Promiješajte voće i vino u tavi. Kuhajte 5 minuta ili dok sva tekućina ne ispari. Maknite tavu s vatre. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Svinjetinu pospite brašnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvaljajte list tijesta u kvadrat. Izrežite na 2 pravokutnika. Polovicu smjese luka rasporedite po dužini po sredini svakog pravokutnika. Na svaku stavite 1 svinjski file. Premažite rubove tijesta smjesom od jaja. Preklopite tijesto preko svinjetine i pritisnite da se zatvori. Punjeni lungić u lisnatom tijestu stavite šavovima prema dolje na lim za pečenje. Podvijte krajeve ispod kako biste ih zatvorili. Premažite punjeni lungić u lisnatom tijestu smjesom od jaja.

Pecite 30 minuta ili dok peciva ne porumene. Peciva izvadite iz lima za pečenje i ostavite da se ohlade na rešetkama 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo