Ovo ukusno jelo od svinjetine sadrži lungić preliven slatkom i slanom mješavinom voća s okusom luka. Punjeni lungić u lisnatom tijestu ne samo da je izvrsnog okusa, već je i prekrasna prezentacija.
Sastojci za punjeni lungić u lisnatom tijestu:
- pola pakiranja listova lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 1 žlica vode
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 veliki luk, nasjeckani
- 1,5 šalice miješanog suhog voća, grubo nasjeckanog
- 1/4 šalice porto vina
- 1 kg svinjskog filea bez kostiju
- pola šalice višenamjenskog brašna
Punjeni lungić u lisnatom tijestu – priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Umutite jaje i vodu u maloj posudi vilicom ili pjenjačom. Zagrijte ulje u tavi od 10 inča na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuhajte dok ne omekša. Promiješajte voće i vino u tavi. Kuhajte 5 minuta ili dok sva tekućina ne ispari. Maknite tavu s vatre. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Svinjetinu pospite brašnom.
Razvaljajte list tijesta u kvadrat. Izrežite na 2 pravokutnika. Polovicu smjese luka rasporedite po dužini po sredini svakog pravokutnika. Na svaku stavite 1 svinjski file. Premažite rubove tijesta smjesom od jaja. Preklopite tijesto preko svinjetine i pritisnite da se zatvori. Punjeni lungić u lisnatom tijestu stavite šavovima prema dolje na lim za pečenje. Podvijte krajeve ispod kako biste ih zatvorili. Premažite punjeni lungić u lisnatom tijestu smjesom od jaja.
Pecite 30 minuta ili dok peciva ne porumene. Peciva izvadite iz lima za pečenje i ostavite da se ohlade na rešetkama 10 minuta.