Kombinacija mekog svinjskog lungića, slane šunke i topljenog sira stvara neodoljiv okus koji će zasigurno impresionirati. Pogledajte kako se priprema punjeni lungić sa šunkom i sirom i tako stvorite savršen obrok za svečanu večeru.
Sastojci za punjeni lungić sa šunkom i sirom:
- 1 kg svinjskog lungića
- 200 g tanko narezane šunke
- 200 g nasjeckanog sira cheddar
- 30 g nasjeckanog svježeg peršina
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- Sol i papar, po ukusu
- maslinovo ulje
Upute za punjeni lungić sa šunkom i sirom:
Zagrijte pećnicu na 190°C. Zarežite lungić u obliku leptira tako da ga zarežete vodoravno duž duljine, pazeći da ne zarežete do kraja. Lungić otvorite kao knjigu i izlupajte ga batićem za meso. Začinite unutrašnjost lungića solju i paprom.
U maloj posudi pomiješajte nasjeckani peršin i nasjeckani češnjak. Smjesu rasporedite po unutrašnjosti lungića. Stavite narezanu šunku na mješavinu peršina i češnjaka tako da prekrijete površinu svinjskog lungića. Pospite nasjeckani cheddar sir po delikatesnoj šunki.
Zarolajte lungić, stavljajući nadjev usput. Kuhinjskom špagom svežite roladu. Premažite lungić maslinovim uljem i dodatno začinite izvana solju i paprom. Stavite lungić u posudu za pečenje i pecite ga u pećnici 45-50 minuta. Pustite punjeni lungić sa šunkom i sirom da odstoji 10 minuta prije rezanja i posluživanja.