Recept i priprema /

Punjene tikvice bez mesa kao glavno jelo ili predjelo

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti punjene tikvice bez mesa? Ovdje pronađite recept za vegetarijanske punjene tikvice bez mesa.

3.9.2022.
12:42
Pixabay
VOYO logo

Vegetarijanske punjene tikvice bez mesa sadrže svježe tikvice pune super aromatičnog nadjeva od povrća i mrvica. Svidjet će vam se ovaj recept!

Sastojci za punjene tikvice bez mesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 tikvice
  • 3 žlice maslinovog ulja, podijeljene
  • pola šalice slatkog luka, narezanog na kockice
  • 1 žlica svježeg češnjaka, mljevenog
  • 1 šalica slatke crvene paprike, narezane na kockice
  • 1 šalica gljiva, narezanih na kockice
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg plosnatog lista peršina
  • pola žličice soli
  • ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1 šalica običnih krušnih mrvica
  • ¼ šalice ribanog parmezana
  • 2 žlice sira

Punjene tikvice bez mesa:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Manji pleh obložite folijom ili papirom za pečenje. Tikvi odrežite kraj stabljike i izrežite malu plošku s jedne duge strane kako bi tikva stajala ravno bez motanja. Zatim odrežite jednu trećinu s vrha i narežite taj dugački komad na kockice. Stavite na stranu. Malim nožem zarežite unutrašnjost tikvice, a zatim lopticom za dinje izdubite unutrašnjost sve dok tikva ne postane poput kanua. Pokušajte ne rezati do dna i ostavite rub tako da izdrži punjenje i pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuhajte dvije minute. Dodajte češnjak, crvenu papriku, gljive i narezane vrhove tikvica. Pomiješajte da se sjedini i pirjajte još dvije minute. Maknite s vatre, ulijte u veliku zdjelu i umiješajte origano, bosiljak, peršin, sol, papar, panko mrvice i oba ribana sira. Podijelite nadjev između svake korpice od tikvica tako da nadjev utisnete u svaku tikvu preko zdjele tako da rukom oblikujete vrh u okrugli oblik.

Stavite na pripremljenu posudu i vrhove pokapajte preostalim maslinovim uljem. Pecite 35 – 40 minuta bez poklopca dok lagano ne porumene na vrhu. Čim izađu iz pećnice, vrhove dodatno pospite parmezanom i poslužite punjene tikvice bez mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo