Jela s lignjama /

Punjene lignje na žaru - recept i priprema

Image

Punjene lignje na žaru su jelo s kojim možete zadiviti cijelu obitelj. Punjene lignje na žaru pripremite za samo 30 minuta.

24.3.2022.
16:50
VOYO logo

Punjene lignje na žaru samo je jedan način kako možete pripremiti lignje. Ovaj recept za punjene lignje na žaru jednostavan, a rezultat su ukusne i nježne lignje na žaru.

Sastojci za punjene lignje na žaru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 velike očišćene lignje
  • 2 rajčice narezane na male kockice
  • 2 luka narezana na male kockice
  • malo mljevenog đumbira
  • 3 žlice sojinog umaka
  • žlice ulja
  • malo mladog luka
  • limeta
  • žličica soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra

Punjene lignje na žaru priprema:

U zdjelu rasporedite lignje. Dodajte soja soS i limetu. Marinirajte 12 minuta. U zdjeli pomiješajte luk, rajčicu, đumbir, sol i mljeveni crni papar. Marinirane lignje nadjenite smjesom od mladog luka i luka. Glavu lignje učvrstite čačkalicom kako ne bi otpala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte roštilj i počnite peći jednu stranu lignji. Na lignje premažite uljem. Nastavite peći 2 minute. Preokrenite punjene lignje da peku suprotnu stranu. Odozgo premažite uljem. Nastavite peći još 2 minute.

Napomena: Okrenite punjene lignje na žaru svake 2 do 3 minute dok ne budu potpuno pečene. Nemojte prepeći lignje jer će tekstura biti žilava i poput gume.

Prebacite punjene lignje sa žara na tanjur za posluživanje. Poslužite uz umak sastavljen od nasjeckanog luka, rajčice, sojinog umaka i octa. Uživajte u punjenim lignjama sa žara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo