Jela s lignjama /

Kako pripremiti ukusne i sočne punjene lignje ispod peke?

Image
Foto: Pixabay

Punjene lignje ispod peke su savršena opcija za druženje s prijateljima. Zapalite vatru i pripremite punjene lignje ispod peke.

3.9.2022.
15:40
Pixabay
VOYO logo

Punjene lignje ispod peke tradicionalno je hrvatsko jelo porijeklom iz Dalmacije. Inače se lignje ispod peke stavljaju u posudu za pečenje koja je obično poslagana krumpirom, lukom i drugim sezonskim povrćem. Nakon što su gotove, lignje i povrće ostavite da malo odmore, a jelo je spremno za uživanje.

Sastojci za punjene lignje ispod peke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 luk
  • peršin
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 kg lignji
  • 100 g pršuta
  • 100 g sira
  • začini po izboru
  • 100 ml pasirane rajčice

Za početak pripreme punjenih lignji ispod peke očistite lignje. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Na tavu dodajte nasjeckani luk, pršut, peršin i pasiranu rajčicu. Začinite po želji. nakon 10 minuta maknite smjesu s vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Sada dodajte naribani sir i dobro pomiješajte.

Sada je vrijeme da napravite punjene lignje ispod peke. Smjesom od luka i pršuta napunite lignje i lagano ih pritvorite. Poslažite punjene lignje ispod peke i pecite oko sat vremena. Kada su lignje gotove poslužite ih s omiljenim prilogom i uživajte. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo