Jela s gljivama / Kako se pripremaju punjene gljive u pećnici?

Image

Priprema punjenih gljiva u pećnici može vam donijeti puno zabave u kuhinji. Kako se pripremaju punjene gljive u pećnici?

2.9.2022.
17:14
VOYO logo

Punjene gljive u pećnici su izuzetno ukusne, a recept je poprilično jednostavan.

Sastojci za gljive u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 šampinjona
  • 2 žlice maslaca
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • pola srednjeg luka , sitno nasjeckanog
  • pola žličice soli
  • ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 100 g krem ​​sira, omekšalog
  • ⅓ šalice svježe naribanog parmezana
  • ⅓ šalice cijelih pekan oraha
  • ¼ šalice sitno nasjeckanog svježeg peršina

Kako se pripremaju punjene gljive u pećnici?

Zagrijte pećnicu na 200°. Lim za pečenje namažite s malo maslinovog ulja. Šampinjonima uklonite peteljke, sitno ih nasjeckajte i ostavite sa strane. Otopite maslac u srednjoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckane peteljke gljiva i kuhajte 5 minuta ili dok većina vlage ne nestane. Dodajte luk, češnjak, sol i papar, te kuhajte još 1 do 2 minute, dok luk ne omekša. Prebacite smjesu od gljiva u zdjelu za miješanje i ostavite da se malo ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelu za miješanje dodajte krem ​​sir, parmezan, peršin i orahe. Miješajte dok se dobro ne sjedine. Nadjevom od sira napunite klobuke šampinjona, a vrhove ravnomjerno pospite odvojenim parmezanom i nasjeckanim orasima. Pecite 20 do 25 minuta, ili dok vrh ne porumeni, a gljive malo omekšaju. Za posluživanje punjenih gljiva u pećnici ukrasite ih dodatnim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo