Kuharica / Punjene gljive sa sirom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Punjene gljive sa sirom odlično je jelo koje možete poslužiti kao prilog ili predjelo. Donosimo recept za pripremu punjenih gljiva sa sirom.

26.3.2022.
16:10
Pixabay
VOYO logo

Gljive se mogu puniti s različitim nadjevima, donosimo recept za pripremu punjenih gljiva sa sirom. Punjene gljive sa sirom izvrstan su prilog, ali i predjelo.

Sastojci potrebni za punjene gljive sa sirom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 12 cijelih svježih šampinjona
  • žlica biljnog ulja
  • žlica mljevenog češnjaka
  • 10 dkg krem ​​sira, omekšanog
  • ¼ šalice ribanog parmezana
  • ¼ žličice mljevenog crnog papra
  • ¼ žličice luka u prahu
  • ¼ žličice paprike

Punjene gljive sa sirom pripremite na sljedeći način:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. Pripremite lim za pečenje sa sprejom za pečenje. Očistite gljive i pažljivo lomite peteljke gljiva. Nasjeckajte stabljike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak pripreme punjenih gljiva sa sirom zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Na zagrijanom ulju pržite nasjeckane peteljke gljiva i češnjak 3 do 5 minuta dok ne nestane vlaga, pazeći da češnjak ne zagori. Smjesu od gljiva rasporedite u zdjelu da se potpuno ohladi, oko 10 minuta.

Pomiješajte krem ​​sir, parmezan, crni papar, luk u prahu i papar sa peteljkama gljiva i češnjakom dok se ne zgusne i potpuno ne sjedini. Malom žlicom napunite svaku kapicu gljive velikom količinom nadjeva sa sirom. Na pripremljeni lim za kolače rasporedite punjene gljive sa sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite u zagrijanoj pećnici dok se tekućina ne počne stvarati ispod punjenih gljiva sa sirom, oko 20 minuta.

Punjene gljvive sa sirom su gotove i spremne za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo